A tangótánc az egyik legcsodálatosabb, szavak nélküli kommunikáció, ahol igencsak fontos szerepet játszanak a táncos lábbelik. Nem mindegy milyen típust választunk érdemes figyelembe venni több tényezőt is, például a tangócipő magasságát. A klasszikus tangócipők mellett kapható kényelmes gyakorlók, amelyek jobban fogják a lábat, tartják a bokát, nőknél általában alacsonyabb a sarok. A kérdés az, hogy vannak-e még alternatívák?

Tangó bakancs

Néhány hete táncoltam a Hölgyválasz milongán Edittel a Tangofactory tanárával és megdicsértem, hogy milyen menő kis bakancsban táncol. Nem szokatlan dolog ez, én is sokat táncoltam már sportcipőben szabadtéri milongán, bakancsban is.  Sőt volt egy alkalom, amikor kezdőként, életem első Buenos Aires-i utazásának a 2. napján, turistaként  MBT (hajó talpú, billegős) cipőben próbálkoztam. Írtam is blogot róla, de inkább megmutatom a videót, mert nagyon vicces.

Visszatérve Editre azt, mondta, hogy ez nem egy egyszerű bakancs, hanem tangó bakancs, azaz angolul tango boots és Novák Gábor hozta neki Buenos Airesből. Unisex és egy ez cipőmárka, amit Cecília és Serkán, egy tangós páros árul. Nagyon meglepődtem, hogy már van ilyesmi rögtön szerettem volna többet tudni róla.

Utánanéztem Edit elmondása alapján és valóban van ilyen! Interneten keresztül meg is lehet rendelni, miután küldtél méretet nekik és készítik is. Az Instagramon egy csomó típus van, itt tudjátok megnézni és ízelítőnek ide is kiraktam két képet:
Cecilia Serkan instagram tango bakancs Cecilia Serkan instagram tango bakancs

Amennyiben legközelebb látjátok Editet vagy Gábort táncolni jól, figyeljétek meg és talán láthatjátok őket tangó bakancsban. A tangó bakancsnak praktikus és nem csak divatos okai vannak, jellegét tekintve minden olyan pozitív tulajdonsággal rendelkezik mint a gyakorlócipő. Izgalmas ugye?

Tangó csizma

A történet itt nem ér véget, ugyanis létezik tangó csizma is. Az egyik kedves tangós, Andi mutatta meg, hogy neki van ilyen. Egy tangótáncosnő -tangótanárnő csináltatott magának is és eladásra is. Tőle vette meg, és így néz ki két fazon:
tangó csizma2 tangó csizma

Te vennél ilyet? Van ebben fantázia, ugye?

Tangó zokni

Egyúttal szeretném megjegyezni, hogy van tangózokni is ha eddig nem tudtál volna róla. Mikor jó ez? Amikor nincs nálad tangócipő (tangó bakancs, tangó csizma) de táncolnál.
Hogyan kell ezt elképzelni? A képlete a következő:
Utcai cipő + táncos zokni = táncos cipő

Így működik a tesztje egy leragasztott papírzsebkendővel:

Ebben a cikkben tudhatsz meg többet róla: „Nincs tangócipőd de táncolnál? Húzz rá táncos zoknit!” Nekem volt több, néha odaadtam annak a tanítványnak, aki nem hozott tangó cipőt, de nincs már, azt hiszem rendelek majd megint.

Képek forrása: Cecília & Serkan Instagram

Mi a véleményed, melyik az úri huncutság? Tangó bakancs, tangó csizma vagy tangózokni? :) :) :)