Tangó, pogózás, füst, villódzó fények. Az év egyik legelképesztőbb tangós videója, Argentínából, közelebbről La Plata-ról, ahol tangó fesztivál volt a hétvégén. A La Plata Baila tangó fesztivál egyik csúcspontja a „Zenekarok harca”, amikor két tangó zenekar egymással szemben elhelyezkedve játszanak együtt két tangószámot. 2022-ben a „La Juan D’arienzo” és a „Los Herederos Del Compás” nagyot alkotott.

Amikor megnéztem a videót nem hittem a szememnek:

– befújják a füstöt, villognak a fények
– az emberek pogóznak, mintha csak egy rock, metál vagy punk koncerten lennének
– egy pillanatra már azt is hittem, hogy Facundo Lázárri a La Juan D’arienzo bandoneonosa és direktora egyik pillanatban még a bandoneonon játszik, a másik pillanatban pedig becibálják a tömegbe és ott ül a nyakukban.

Egyszerűen meg kell nézni ezt a videót, ahogyan  a két zenekar a La Cumparsitát játsza:

Fogadjunk, hogy soha nem hallottad még  így játszani a „La Cumparsita”-t a világ egyik legismertebb melódiáját, amely nemrég volt 100 éves :) :) :)

Pár napon belül valószínűleg tele lesz a tangós internet ezekkel a videókkal, mint például ezzel itt:

Amennyiben nem tangózol és ezt most olvasod-nézed-hallgatod, akkor javaslom, sürgősen kezdj el tangózni. Magyarországon is vannak tangó zenekarok, azt javaslom tangózz-pogózz velünk. :)

Egyik magyar tangósunk, Csatai Luca is kinn van Argentínában és ott volt a fesztiválon és van olyan argentin tangótanárunk, a Lucas, aki La Platában született. Még az is lehet, hogy ezen a helyszínen, amit most láttunk a videókban, fel is lépett.

Borítókép: 2019-es La Plata Baila tangó fesztivál, contrapunto Los Herederos Del Compás & La Juan D’Arienzo