Tangós Kisokos

A tangónak köszönhetően jutottam el Dél-Amerikába, így közelről is megtapasztalhattam a tangó táncestek színét, ízét, varázsát, ölelését. Itt kezdtem el írni a blogomat is.

Első alkalommal másfél hónapot töltöttem el kint: 2010 Buenos Aires.
Második alkalommal részt vettem volt táncpartneremmel Ungvári Judittal a 2012-es Buenos Aires-i világbajnokságon. Az ő írását itt találod: Ungvári Jucus blogja.
Ebben az időszakban csak akkor blogoltam ha utaztam. 2012-2103 Buenos Aires

Néha teljesen más témák, tangós okosságok jutnak az eszembe. Ezek a leírások természetesen mind szubjektívak.

Keveredik benne a tánc, az utazás, a saját személyes élmények, de argentin és nem argentin tangótáncosokról, az ölelésről, vagy éppen az oktatás minőségéről szóló cikkeket is találhatsz itt… Mindeközben beleszerettem Dél Amerikába. Ezért is ajánlom a következőket:
Bede Márton-panemericanaSoltész Béla – Clandestino
Ha a végtelenül izgalmas Dél Amerikáról (tangómentesen) akarsz olvasni, ezeket a blogokat ajánlom.

LÁSSUK A BEJEGYZÉSEKET!

 

 

Tangó zeneiség alapok: két ötlet a ritmikus és dallamos zene kitáncolásához. (kezdő)

Tangó zeneiség alapok: két ötlet a ritmikus és dallamos zene kitáncolásához. (kezdő)

Van egy mondás az argentin tangóval kapcsolatban, amely úgy fogalmazza meg a vezetés-követés + zene elméletét, hogy:  “A zene vezet a táncpár pedig követ”. Az állítással lehet vitatkozni, vagy egyetérteni, de kétségkívül az egyik legizgalmasabb a tangóban, hogy lehet válogatni, mikor mire táncolunk, dallamra vagy ritmusra. El lehet engedni dallamokat és ritmusokat, lehet használni szüneteket és érdemes válogatni mint egy “svédasztalról”. Érdemes ezt a svédasztalt úgy tekinteni, hogy a kitáncolt ritmusok, melódiák és a zenei szünetek harmóniába kerüljenek.

bővebben
Hogyan töltsd le a KEDVENC tangó zenédet?

Hogyan töltsd le a KEDVENC tangó zenédet?

Ez az írás a “Töltsd le argentin tangó zenét ingyen!” című cikk folytatása. A linkelt bejegyzésben nagyon sok tangó muzsikát lehet letölteni, de mi a helyzet akkor, ha egy specifikus számot szeretnél megtalálni? Mi van ha csak a dallamot ismered például?

bővebben

Érdekel a tangó?

animal-tango

Tangós Kisokos magazin!

Legújabb cikkek és hírek a tangó világából. Havi egy levél.

Az összes cikk