Argentin Tangó fellépések és táncok

Az internet tele van argentin tangó videókkal.

Reggeltől estig nézhetnénk táncpárosokat a weben, a tangó több műfajában, jót és rosszat egyaránt találva. Mégis léteznek olyan híres tangós produkciók, amelyek korszakalkotóak voltak, amelyek nagy hatással voltak a tangó társadalomra és alapjaiban rengették, vagy változtatták meg.

Idősebb páros utcatánc

Mielőtt belekezdünk a videó nézegetésbe, említsünk meg egy lényeges dolgot, ami Argentínában nagyon fontos!

Idősek tisztelete

Argentínában nagyon nagy hagyománya van az idősebbek tiszteletének.
Tisztában vannak azzal, hogy az emberi test elfárad az életútban.

Amikor viszont egy tapasztaltabb szeniort látnak fellépni, akkor nemcsak a táncost látják benne, hanem azt az személyt is, aki egy másik korszakban, más évtizedekben bámulatba ejtően fejezte ki a tangó zenét!

Számos ilyen videó van az interneten, és amikor azt a szót látjuk hogy homenaje á gondoljunk arra a mély tiszteletre amely egy ember életútját övezi.

Kapásból fel lehet sorolni számtalan ilyen tiszteletreméltó Mestert. Maestro de maestros.  A nagybetűs jelzés nem véletlen. Gondoljunk itt csak olyan nevekre, mint Puppy Castello, vagy akár Carlos Perez.

Fogadjátok sok szeretettel a táncos videókat!
Szerepeljen benne akár idős argentin nagymester, akár ifjú tangó tehetség!

2022-től kezdődően a tangó táncosnőknek is van „világnapja”, nemcsak a tangó táncosoknak

2022-től kezdődően a tangó táncosnőknek is van „világnapja”, nemcsak a tangó táncosoknak

Tangósok közül viszonylag sokan tudják, hogy december 11-e a tangó világnapja ugyanis ezen a napon született a tangó koronázatlan királya, a tangó Elvis Presley-e Carlos Gardel, és Julio de Caro zenekarvezető. Amiről én sem tudtam, hogy a tangó táncosoknak is van „világnapjuk” és 2022-től a tangó táncosnőknek is. Kedves olvasó, amennyiben tangózol, egy évben minimum kétszer ünnepelhetsz. Egyszer a tangó világnapján, és tangótáncosként február 7-én, tangótáncosnőként pedig szeptember 6-án is ünnepeltetheted magad.

bővebben