Teljesen más képet mutat Buenos Aires tangó turista nőknek, mint a tangó turista férfiaknak.

Tangó feeling nőknek

Visszavágynak.
A nő, ha elkezd táncolni behunyja a szemét, és más világba kerül. Mámort és fényeket érez. Jobb esetben.. :) Ismerős? Az öleléssel kapcsolatban volt egy érdekes beszélgetésem egy nagyon haladó török nővel. Tizenhat megvásárolt tangócipőnél tart már. :D Nagyon jól követ és vezet is.
Ő mondta, hogy az argentinok, nos ők szabályszerűen erősebben, határozottabban ölelnek. Nem fojtogatóan csak egész egyszerűen úgy, hogy h a nő egyszer táncol vele, (még ha kövér, izzadós és büdös is), azt mondja, hogy HŰŰŰŰŰ. Ez a férfi aztán férfi, alkalmas arra, hogy úgy érezze magát a nő, mint egy kiscsibe a fészekben, és vágyjon vissza a karjaiba.

Mosolyogtam egy kört, bár láttam benne rációt, és tettem egy kísérletet.
Találkoztam egy lengyel lánnyal, aki már negyedik alkalommal jár itt Buenos Airesben. Egyszer táncoltam vele. akkor volt is hely, úgyhogy kiélveztem a hely szabadságát, és akkor amolyan Leventésen megpörgettem.
Felkértem megint másik alkalommal és próbáltam argentinosan táncolni. Totál minimális figurakészlettel, kiszámított zeneiséggel, nagyon erőmutató, de mégis tartalmas öleléssel, megfelelő térhagyással. A 11 perc végén láttam a szemeiben azt a fényt, ami miatt már a negyedik alkalommal jött vissza, és valószínűleg nem utoljára.

Szóval lányok, ti szerencsések vagytok. Buenos Aires valóban a tangó Mekkája. Tele van remek technikájú, hozzáállású tangótáncossal. Olyasmit képzeljetek el, mintha a Budai Lacik, Szőllősi Andrisok, és feltörekvő komoly tudású tangótanár jelöltek fel-alá masíroznának a tangóparketten, viszonylag kevés Marionett bábú típusú fiúval.

Tangófeeling férfiaknak

Sajnálom. Teljesen mást kaptok, kapunk itt Buenos Airesben mint amit a nők. Hogy miért?
Egy táncban a férfi a hajtóerő, az energiát adó és a nő az, aki csillapít vagy éppen élénkít önmagát beleadva az egészbe! A férfi táncában előbukkan a személyisége, a vágyai, a gátlásai a céljai is. Ugyanúgy fogsz táncolni Buenos Airesben mint 11 ezer kilométerrel odébb, csak egyszerűen alkalmazkodnod kell a helyi viszonyokhoz, és persze tízszer gyorsabban fejlődsz.

A lányok Pesten is beleadják a szívüket, tudásukat a táncba, tehát már minden férfiember úgy érkezik ide, hogy egy kicsi Buenos Aires már van a szívében.
Ami engem illet, mire ide jöttem, őrületesen nagy táncélményeken voltam már túl Budapesten, ezeket nehéz felülmúlni.
Tehát fiúk, ha ide jöttök, élvezni kell az új világot! A Buenos Aires-i tangóban csak akkor várjatok újdonsült katartikus élményeket, ha eddig még nem volt ilyen..
Ha  már megvolt az ilyen, vagy ehhez hasonló élmény, akkor is kötelező elem az ittlét, ahogy egy francia idegen nyelvű tanárnak eljutni egy francia nyelvterületre.

Ha viszont nem volt ilyen még meg, akkor üdv Buenos Airesben, és mint a nők: hátha itt leltek rá az igazi táncélményre… Nagyon nagyon kíváncsi vagyok vajon milyen lehet, Áron, Bence, Attila és a többiek beszámolója, ők hogy élték meg az ittlétet. Alig várom, hogy kifaggassam őket.

Azért meg kell hagyni, remekül érzem magam, hiszen itt koncentrálódik a tangótudás: rengeteg benyomás és élmény él. Táncoltam már argentin nőkkel: tudok velük táncolni, élvezik is a táncomat, de akaratlanul is összehasonlítom őket a The Best (A Legjobb) otthoniakkal, és az előny eddig nem ezen a kontinensen van.

Nem tudom mennyire helyes vélemény ez, vagy hogy van-e egyáltalán helyes vélemény ezzel kapcsolatban.
Március 24-én újra fogom olvasni ezt a napot, vajon mennyiben fog változni akkorra a hozzáállásom.

zenék next… holnap…

-> 13-ik nap –  Om mani padme hum