tangó cipő lábakAmikor tangócipőt vásárolnak a hölgyek, hogyan választják ki a megfelelő magasságot?

Néhány hete találkoztam egy első tangó cipőjét vásárolni akaró  lánnyal. Azt a tanácsot kapta egy „szakértőtől”, hogy legalább 9 centis legyen, ami megütötte a fülemet.

Nem értek egyet. A sarok magassága egy kényes téma és sok mindentől függ. Magasság, testalkat, tapasztalat, lábfej hajlékonysága, ízületek állapota és még sorolhatnám. Érdemes kikérni a tapasztaltabbak, akár az árusok véleményét is.

Néhány hete írtam egy blogbejegyzést, hol vehetsz tangó cipőt. Mi a helyzet a cipő magasságával? Következzen Csatai Luca argentin tangó táncosnő eszmefuttatása a sarokmagasságokról.
Lucáról tudni érdemes, hogy édesapja néptáncot oktat, ő pedig népszerű tangótáncos és tangó dj.  Tangó karrierje előtt színpadon táncolt néptáncosként.

Kedves lányok, és magassarkú cipő vásárlását fontolgató fiúk!

Cipő sarok magasság

cipő sarok lemérése

Ez a posztom valószínűleg sok ringó csípőt csodálóból ellenkezést fog kiváltani, és biztos sokatok fogja bizonygatni (magának), hogy „de én tudok így is!!!”  Szeretném leírni  személyes benyomásomat / tapasztalatomat a különböző sarokmagasságok viselését illetően…

Általában minden kezdő tangós óvatosságból egy viszonylag alacsony sarokkal ( kb. 7 cm) kezdi – igen, ez tangóséknál alacsonynak számít -, és szerintem ezt igen jól teszi. Aztán amikor már kicsit haladóbbacska lesz, és a gólyalábaknál egy fokkal rutinosabban mozog cipellőjében, eldönti, hogy márpedig ő készen áll, és beruház egy magasabb, például 10 centis sarkúba – így tettem én is, persze.

Ha az embernek nem kifejezetten béna a mozgása – márpedig most magyar tangósok közül nem nagyon jut ilyen eszembe (na jó…) -, akkor vitathatatlanul sokkal nőcisebben mozog benne az ember lánya, hogy a szép kecsessé alakult lábfejekről már ne is beszéljünk.

Szóval szexibbek vagyunk, hurrá!

Úgy hozta az élet, hogy New York-ban elmentünk egy milongára. Eszméletlen sok baromi jó táncos, és azt vettem észre, hogy a legnépszerűbb, legjobb táncos csajok mind alacsony sarkú cipőben vannak. Hó-hó! Itt valami ismeretlen tendencia uralkodik!

Hát ha a New York-i menő tangós csajok alacsony sarkakon táncolnak, akkor biztos jó táncos leszek én is, ha nem 10 centisben esek-kelek – spekuláltam én.

tango cipő választás
Valóban! Jó, nem azt mondom, hogy a 7,5 centis sarkaktól megtáltosodtam, de a saját táncomban minőségi változást hozott, hogy alacsonyabb sarkakra váltottam, és megtanultam őket használni (értsd: rendesen, határozottan rájuk lépni).

Akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok egy égimeszelő (alulról súrolom a 160-at...), szóval ha valakinél, hát nálam tuti létjogosultsága van a kérdésnek, hogy legyek-e 3 centivel magasabb, avagy sem.

nagy sarok cipőA közelmúltban gondoltam egyet, hogy na most jól felveszem a bazi magas cipőmet, és akkor majd mennyivel jobb lesz táncolni a magas partnereimmel. Sajnos nem…

Nem ér annyit az a plusz 3 centi – nekem -, mint amennyivel instabilabb leszek! Lábujjhegyen – nagyon szexin(!) – pipiskedem, de nincs talajfogásom. Mint ha egy hajó kijjebb lenne emelve a vízből – épp csak egy picit – de pont annyira, hogy a kormánylapátja csak úgy simogassa a víz felszínét, de képtelen legyen navigálni a hajót.

Nekem pont ilyen érzés, amikor túl magas sarkú cipőben táncolok.

Igen, elérkeztem egy ponton tangós életemben a válaszút elé: vadítani akarok, vagy jobbakat táncolni.
Én az utóbbit választottam, és nem bántam meg! Próbáljátok ki ti is!

Ölelés,
Luca

Mi a véleményetek? Adnátok jó tanácsot, tangó cipő vásárlás ügyben? Kommentelj vagy írj.
Ja és Budapesten innen vehetsz tánc cipőt.