Napjainkban egyre fontosabb a megfelelő információ és tudás megszerzése időben. A tangóval sincs ez másképp.
Ennek a szenvedélynek-információéhségnek köszönhetően éltem is Buenos Airesben.

Kinn létem alatt megpróbáltam a legjobb (vagy az általam legjobbnak ítélt) tanároktól tanulni. Jártam női és férfi technikára, és számos nagyon nagy táncoshoz is elmentem, olyanokhoz is akik szinte egymás követő években megnyerték a világbajnokságot is.

Ilyen pl. Dante Sánchez és Inez Muzzopappa:

És ilyen volt  egy másik kiemelkedő páros: Cristina Sosa és Daniel Nacuchio.
A lista nem teljes mert még sorolhatnám őket…Ennek a tekintélyes listának is köszönhetően, volt egy időszak, amikor egyre több helyről jött az inger. Éreztem, hogy rendkívüli mértékben elkezd zúgni a fejem, és kezdtem azt hinni, hogy semmit sem értek.  Próbáltam rendszerbe foglalni amit mondtak és sokszor egymásnak ellentmondó, másképpen megvalósítható dolgokat kaptam a kezembe.

Akkor volt igazán szerencsém, Carlos Pereztől egy nagyon nagy köztiszteletnek álló mestertől”El maestro de los maestros” kezdtem el tanulni. Sőt mi több felajánlott nekem egy-két ingyenórát, mondván tetszik neki ahogy táncolok. Meghívott magához és több mint két órát töltöttünk nála még annak idején az akkori táncpartneremmel Jucussal. Megmutatott egy csomó régi fényképet, olyat is amikor ott táncolt a Teatro Colonban.

Kávézás és múltmesélés után tettem fel a kérdéseimet. Legelső volt a „giro” technika.

Egy darabig hallgatott, aztán mondta, mutassak meg neki egy girot. Megtettem. Megkérdezte, mi a baj ezzel  giroval? Mondtam ez meg ez meg ez…
-Mutasd meg még egyszer. Megtettem.
-De hát ez jól.
-Pedig ez nem jó- kontráztam.
Azt hiszem ez volt a pillanat amikor mosolygott és alaposan helyrerakta a gondolatvilágomat.
-Idehallgass, mivel 60 éve táncolok, ezért hihetnél nekem, hogyha én azt mondom, hogy jó akkor jó. Ne gondoljam túl a dolgokat mert bele fogok őrülni. Inkább gyakoroljam el sokszor egymás után és egyre jobb lesz…
 Épp a napokban jöttem rá, hogy hány meg hány tangózó fiú szenved ugyanebben a problémában amiben én. Túlgondolják és túlértelmezik a mozgást.
Az emberi test mozgatására számos lehetőség rendelkezik, és amennyiben összekapcsolódsz egy másik emberrel, a lehetőségek száma megsokszorozódik.
Légy óvatos azzal, hogy több helyről többféleképpen tanítanak (az egyébként kitűnően működő) dolgokat. Ne ijedj meg. Inkább gyakorold és csináld 5, 10, 100, 1000 alkalommal  az alapdolgokat. Ezek a fontosak. Az izmaid, a stabilitásod, a zeneiséged, a technikád pedig folyamatosan javul. Amennyiben elemzed a mozgásod is, rájössz egy csomó mindenre.Üzenet tehát mindenkinek!

Táncolj sokat és élvezd minden pillanatát. Legyen örömforrás és maradjon is az minden egyes perce!