Hogyan töltsd le a KEDVENC tangó zenédet?
.

szeghalmi endreEz az írás a „Töltsd le argentin tangó zenét ingyen!” című cikk folytatása. A linkelt bejegyzésben nagyon sok tangó muzsikát lehet letölteni, de mi a helyzet akkor, ha egy specifikus számot szeretnél megtalálni? Mi van ha csak a dallamot ismered például?

Szerencsére a világ sokat fejlődött zene keresés téren és a mai bejegyzésnek köszönhetően, könnyen és gyorsan tudod majd a kedvenc zenédet megtalálni, anélkül, hogy sokat kutakodj különféle adatbázisokban.
A következőkben leírtak nemcsak argentin tangózenére érvényesek, hanem bármelyik más műfajra, klasszikus zenére, salsára, bachatára stb…

1. Találd meg a kedvenc zenédet

Tegyük fel, hogy egy tangóesten beleszeretsz egy gyönyörű dallamba. Nincs a közeledben egy dj sem, és a milonga lemezlovasától is elfelejted megkérdezni a szám címét. Milyen lehetőségeid vannak? Mi a címe ennek a számnak? Ha valaha is nézted a Sesame Street-et, akkor valószínűleg azt történik veled, mint a videóban szereplőkkel.

a. Zene keresés dúdolás vagy hümmögés alapján.

Létezik egy olyan honlap, amely dúdolás vagy hümmögés alapján, megkeresi azokat a dalokat amelyek a legjobban hasonlítanak a dúdolt részlethez.

A honlap neve: https://midomi.com

Ki is próbáltam a Carlos di Sarli „Nada” című számra. Három próbálkozásból egyszer sikerült, viszont a másik két alkalommal kiadott egy másik „Nada „verziót.
Ezt:

Mivel megtaláltam a szám címét, innentől már csak egy lépés lenne a youtube segítségével megtalálni a keresett verzióig.
A biztonság kedvéért kipróbáltam  Rafael Canaro „Yo no sais porque te quiero” című számára is a keresést. Ilyen az eredeti:

Az eredmény viszont több mint meglepő volt.

Nagyon hasznos internetes oldal, de a tangó téren még van mit fejlődnie.

b. Zene felismerő programok használata.

Tegyük fel, hogy újra meghallod az a számot, amit már régóta keresel. Már sokkal felkészültebb lévén előkapod az okostelefonod,  elindítasz egy alkalmazást, az pedig a zenét meghallgatva, megadja neked a zeneszerzőt, a szám címét is. Jól hangzik ugye?

A két legnagyobb zenefelismerő applikáció:
– Shazam – https://www.shazam.com/
és a
Soundhound – https://soundhound.com/

A SoundHound tulajdonában van egyébként a midomi weboldal is.

Mind a kettő letölthető és használható okos telefon és  internetes kapcsolat segítségével. Garantálhatóan sokkal jobb a hatásfoka a hümmögős módszerhez képest.

Amikor teszteltem, a „Todo es Amor” című számot gond nélkül felismerte. Amikor viszont dúdolni próbáltam, elsőre a Alphavilletől a „Forever Young”, másodjára pedig a „Barbie Girl” az Aquatól adta meg eredménynek. Elég vicces ugye? Mondjuk az is igaz, hogy tegnap estétől ma reggel hatig tangó maratonon voltam, szóval a hangom most nem egy Luciano Pavarotti, de akkor is :)  Íme az általam is eldúdolt szám.

2.  Töltsd le a kedvenc zenédet

a. Szám címe, zenekar alapján youtube videóból letöltés mp3-ba

Számos szoftver létezik, amely youtube videóból konvertál mp3-ba. Nem biztos hogy illik használni, de azért ismertetem a módszert.

Ilyen alkalmazás például a
https://www.onlinevideoconverter.com/youtube-converter

Tetszőlegesen tud mp3-ba sőt videóba is menteni. Amennyiben rákeresünk, interneten számos online és offline applikáció van.

b. Spotify, Google Play Music vagy Apple Music zene streamelő óriások

Természetesen vannak kifinomultabb módszerek mint például az internetes streamelő óriások használata: Spotify, Google Play Music vagy Apple Music, Amazon, Deezer. Az Apple Music 56 millió előfizetővel rendelkezik és több mint 50 millió zeneszáma van. Havidíjas előfizetéssel, annyiszor hallgathatod meg az kedvenc számodat ahányszor csak szeretnéd.  Sőt a Spotify és a Google Music egy hónapig ingyenesen is kipróbálható. A Deezernél például otthoni használatra CD minőségben is le tudod tölteni.

Amennyiben nagyon keresel egy tangó számot és a fenti módszerek nem vezettek eredményre, próbálj meg kutakodni a Töltsd le argentin tangó zenét ingyen! cikkben, vagy esetleg írj emailt egy tangó djnek a szám címével. Például nekem. :)

Jó zenevadászatot!