Tantra

Számomra európai emberként, a Tantra szót mindig is valamilyen titokzatosság lengte körül.

Életemben egyszer voltam egy Tantra Tangó jellegű workshopon. Arra emlékszem leginkább, hogy zavarban voltam, mert a táncpartnerem férjnél volt, és így nem tudtam ráhangolódni a folyamatra. De arra is emlékszem, hogy egy másik páros fantasztikus élményekről számolt be ugyanarról a workshopról, szóval a végeredmény mindenképpen pozitív.

Beleolvasva a Wikipédiába az írja a tantráról, hogy „A tantrizmus vagy röviden tantra az indiai vallásfilozófia egy áramlata”. és azt is, hogy „A tantra egy beavatáson alapuló hagyomány, melyben a szent és titkos tanítást időtlen idők óta szóban adják tovább a mesterek tanítványaiknak. Ebből a szempontból is nagy különbség van közte és a neotantra között, amely utóbbi a tantra egy nyugati, leginkább szexuális elemeket tartalmazó változata”

Személy szerint már hallottam tantrikus masszázsról, ami ” a lélek simogatása a testen keresztül”, tantrikus jógáról (lásd korhatáros youtube videó spanyolul) de ötvözni a tangót a tantrával keveset hallottam. Éppen ezért örültem, amikor megtudtam, hogy Magyarországon is elkezdték tanítani a tangó és a tantra ötvözését Federico és Noelia jóvoltából.

Federico és Maria Noelia tantra tangó művészek

Federico Long tangó táncos és oktató 12 éve, a tantrát 7 éve gyakorolja. Maria Noelia a tantrikus művészettel 10 éve foglalkozik, a tangót 5 évvel ezelőtt kezdte el táncolni. Együtt fejlesztették ki a Tantrikus Tangó rendszerét, egy ezoterikus, művészi folyamat révén, melyet a tantrikus művész és filmrendező Aghora Vidya irányított.
Federico Maria Noelia Tantra Tango artists

Íme egy mini interjú Federicoval és Maria Noeliával, amely egyben ajánló is a következő eseményükre is.

Mi az autentikus Tantra?
A Tantra egy évezredes tudomány, amely átöleli és harmonizálja életünk minden területét, kiterjesztve és felemelve tudatunkat az isteni felé.

Mi a Tantrikus Tangó?

“Egy beavatási tánc-utazás a Tantra rejtélyes és csodálatos ösvényén, amelyen minden tangó lépés egy inspiráció mindennapi életünk gazdagítására, nemesítésére.

Mi a következő eseményetek?
Örömmel invitálunk a Tantra Tangó Gyakorlóestre, mely bárki számára nyitott.
Szeretnénk megosztani veletek a tantrikus tangó tapasztalatát. Nyugodt ütemben elsajátítani a tangó lépéseit és kódrendszerét, alkalmazva a tantrikus tudást saját képességeink feltárására.

2019. május 24., péntek
20:00 – 23:00
https://www.facebook.com/events/2034453820014288/

Helyszín: ArtExtasia Művészeti Központ, 1091 Budapest, Üllői út 95.

További infót az alábbi linkeken lehet találni:
You can find more information about us in these links:

https://www.facebook.com/TantraTango/
https://artextasia.com/