Ismerd meg a tangó zenét! 10 zenekar, 20 énekes és 40 tangó

Amennyiben szeretnél megismerkedni a tangó zenével, Gyenis Balázs készített egy remek kis gyűjteményt a legjobbakból: 10 zenekar, 20 énekes, 40 tangó címmel.
Aki nem ismerné Balázst, ő az a magyar tangó dj, akinek köszönhető a világ leghallgatottabb tangó rádiója, a világ legtöbbet letöltött tangós podcastja és a világ legnézettebb tangós flashmobja. A flasmobos videót érdemes megnézni, amely már több mint 11 millió(!) megtekintésnél tart.

A most következő összeállítás letölthető pdf formátumban, zseniális a megoldás, ugyanis, rá lehet klikkelni a zenekarra, énekesekre és több információt is meg lehet tudni róluk. Sajnos a zeneszámokra kattintva a videó nem érhető el jogi korlátozás miatt, pedig Balázs nagyon szépen megszerkesztette és megtalálható benne  a dalszöveg is.

Kóstolóként kiválasztottam két zenekart a listáról, az egyik az örök klasszikus Carlos Di Sarli, akiről van egy érdekes cikk, hogy miért viselt mindig fekete szemüveget, a másik pedig Juan D’arienzo a ritmus királya. Az első négy szám lágyabb nyugodtabb, a következő négy pedig pörgősebb. :) Jó szórakozást!

Zenekar Carlos Di Sarli

Énekes: Alberto Podesta – zeneszám: Tú… el cielo y tú!

Énekes: Alberto Podesta  – zeneszám: Vamos

Énekes: Roberto Rufino – zeneszám: Cascabelito

Énekes Roberto Rufino – zeneszám: Griseta

Zenekar: Juan D’Arienzo

Énekes: Alberto Echagüe – zeneszám: Pensalo bien

Énekes: Alberto Echagüe – zeneszám: Mandria

Énekes: Héctor Mauré – zeneszám: Dime mi amor

Énekes: Héctor Mauré – zeneszám: El olivo