2023-at írunk és elkezdődött az Argentin Tangó Világbajnokság Buenos Airesben. 2003-ban indult útjára az első argentin tangó világbajnokság, amikor is a magyarok közül Kulik Johanna és Josip Bartulovic a világbajnoki döntőbe került, ami azóta magyarként csak Kicsi Csongornak sikerült, Európa bajnokként a világbajnoki döntőbe kerülni.

A mai napon elindultak a selejtezők Buenos Airesben az Usina del Arte helyszínen. Ebben az évben is vannak magyar versenyzőink, éspedig Jocó és Szilvi Veszprémből , illetve Tarczy István és partnere, aki Balit, Indonéziát képviseli.

Az argentin tangó világbajnokság selejtezőből, középdöntőből és döntőből áll. Itt tudod megnézni, hogy a Világbajnokság lebonyolítása hogyan történik és azt is, hogy hogyan lett 2015-ben Jonathan és Clarissa tangó világbajnok. Ma, augusztus 25-én és holnap 26-án zajlanak a selejtezők Tango de Pista kategóriában. Szurkoljunk együtt Jocóéknak és Istvánnak.

Barbara Cicero, az Európa Bajnokság szervezője fel is vett egy selejtezőkört(rondát) a facebookon, amit erre a linkre kattintva tekinthetsz meg.