A tangó egy óriási mágnes, mi pedig vasdarabok vagyunk mellette. Ha Budapest lakossága ~1 millió 800 ezer, Buenos Airesé pedig 13 millió, mi az esélye, hogy belebotlok ugyanabba a személybe mind a két fővárosban? Nem sok ugye?

Nos ez sikerült. Azonnal felismertem egy a bácsikát vagyis Ignaciot. Ő az, aki Pesten az Urániában 2009 szeptemberében teljesen ledöbbentett a csodálatos milonga táncával, amit Beával és Misiával ropott.
Hadd másoljam be róla amit Misia írt róla a facebookon.

Misia: „He’s been dancing tango for 40 years and listening to it since he was a toddler – that helps to know that music :) Basically, I couldn’t find an off-beat step there :)”

(Nem pontos fordításban: 40 éve (totyogós kora óta) táncol és hallgat tangót – ez segít a megismerésében. :) Alapvetően egy olyan lépése se volt, ami ne lett volna zenére.)

Most ahogy újranéztem ahogy táncol, a glória már megkopott, mert Buenos Aires koncentráltan tele van jó táncosokkal. Ettől függetlenül ő döbbentett rá annak idején arra, hogy muzikalitással, kis lépésekkel, játékossággal, repülő nuncsaku lábak nélkül is lehet találni ragyogó női szemeket.
Jelentem ezek a ragyogó szemek immár argentin nőktől is származnak. Táncoltam néhánnyal és büszkén jelentem: az eredmény pozitív.
Tehát van fény az alagút végén :)

——–
Egy kis turistáskodás megint :

Gyönyörű újjáépített kerületben jártunk Puerto de Maderoban (Puerto Madero az argentin főváros, Buenos Aires egyik legmodernebb kerülete). Íme az újraépített kikötő a legutolsó építészeti trendek szerint.
Ittjártunkkor már egy csomó cég fészkelt itt és ezért is talán ezen a részen a legdrágábbak a lakások Buenos Airesben.

Az ezerarcú BsAs jellegzetessége, hogy az épülő a válság miatt félbehagyott építkezések, gyönyörű felhőkarcolók keverednek a jellegzetes múlttal.

Nem maradhat el az idézőjeles elnöki palota sem. Nem tudom, melyik volt előbb a White House vagy a Casa Rosada(vörös ház), de egy biztos, hogy ezen az erkélyen lépett a nép elé Eva Peron a híres Evita című filmben.

Íme a Casa Rosádában kirakott kép az Evitáról.

(Utána olvastam és hihetetlen, hogy volt időszak, mikor a holtteste ki volt utasítva az országból.)

A beltere is nagyon szép, bár jöttünkkor még felújítás alatt volt.

A következő három kép egy vicces kontrasztot kíván bemutatni:

Az első kép a védelmi minisztérium hátoldala, a Bem álarcosbálon bemutatott fekete ruhám nagyított másával.

Ez a védelmi minisztérium elölnézetből. ugye milyen jó szög? :D

Ez pedig az oktatásügyi minisztérium :D. Megvan a kontraszt?

Ennyit a turistáskodásról, várom a keddet, merthogy:
20 pesóért
1. Balmaceda óra
2. koncertezik a Colortango,
3. fellép Geraldine Rojas a párjával
4. milonga.

Úgy érzem, Buenos Airesben is jót tesz a konkurencia a tangónak … :)