Egyre több olyan filmet ismerünk , amelyben több – kevesebb szerepet kap a tangó.

Most azonban egy olyan filmről lesz szó, amelyben a FŐSZEREP a tangóé: Our last tango. A dokumentumfilm – mozifilm spanyol címe “Un tango más” a magyar cím pedig  angolból lett fordítva: Az utolsó tangó.

A film főszereplője Maria Nieves az egyik legismertebb argentin tangós személyiség. Megható dokumentumfilm, ahogyan Maria a tangóért adta életét és az életét kapta meg az argentin tangóért cserébe. Óriási élmény és javaslom mindenkinek, hogy mindenképp a mozivásznon tekintse meg. A  mozgás, a tánc és a tangó érzete így lesz teljes, és ha bármilyen gondolatod, kérdésed van a filmről, meg tudod kérdezni rendezőjét ÉLŐBEN!!!

.

A filmet Magyarországra is elhozták és a rendezője Budapesten is vendégszerepelt!

Három vetítés után  mind a három alkalommal úgynevezett Q&A (question and answers) keretén belül lehetett German Kralt, a film rendezőjét lehet faggatni, szinte bármiről. Szerencsénk volt, a film a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál részeként került bemutatásra, így jött el hozzánk a rendező is. Maga A fesztivál is rendkívül érdekes, több mint 300 nevezés érkezett 64 országból.
hús vér filmek

Maria Nieves a tangó világbajnokságok zsűrijében

Mariát akkor ismertem meg, amikor a tangó világbajnokság alatt Buenos Aires legfontosabb helyszínén a Luna Parkban lépett fel. Az addigi tangó világbajnokokkal láttam táncolni élőben egy fergeteges showt.

Annak idején Ungvári Jucussal indultam a Buenos Aires-i argentin tangó világbajnokságon és Maria Nieves benne volt a zsűriben. Emlékszem, az egy hetes verseny elindulásakor az össze versenyzőt behívták egy külön terembe. Itt  Maria Nieves és Juan Carlos Copez is mondott pár szót a versenyre készülőknek. Maria elmondta, hogy tisztában van vele, hogy ez a verseny életeket változtat meg, mégis figyeljünk arra, hogy tiszta szívből táncoljunk, és soha ne felejtsük ezt el ezt az érzést!

Fantasztikus ember, fantasztikus sztori, fantasztikus film! Szívből ajánlom mindenkinek. Amennyiben lehetőséged van nézd meg valahol.