Amikor Aonike Quirogal tangó táncosról van van szó, általában az emberek semmit sem tudnak róla, vagy nagyon is sokat. A második csoportba tartozom, mivelhogy engem is megdöbbent az elképesztő fürgesége a még elképesztőbb méreteihez képest.

A fellépéseken azzal az Alejandra Mantiñannal táncol, aki  tangó egy szintén közismert alakja. Hihetetlen párost alkotnak, Alejandra tangócipőben magasabb mint Aonike, ettől függetlenül egyszerűen félelmetes a férfi sebessége és a hajlékonysága. Mindketten gyerekkoruk óta táncolnak, Alejandra 8 évesként, Aonike pedig 10 évesként. Nézd és csodáld őket!

A leghíresebb tangó kalapos koreográfia

Aonike különleges az adottságainak köszönhetően, mégis tegyünk egy kitérőt és beszéljünk egy kicsit Alejandra Mantiñanról. Számos táncpartnere volt az eddigi pályafutása során, köztük a Missé táncos család egyik tagja Gabriel Missé. Egy másik partnerével a Tangó Pasión show csillagaiként Gustavo Rossoval táncolják azt a népszerű kalapos koreográfiát amely bejárta az egész világot és számos színházi produkciót megihletett. Ennek a videónak csak a youtubon több mint 5 millió megtekintése van. Szerintem már ti is láttátok :)

És most vissza az Aonike – Alejandra pároshoz. Nézzük meg, hogy táncolnak milongát:

Tudomásom szerint nem járt még kicsiny hazánkban, de azt tudom, hogy a szomszédoknál már igen. Meglepődés 3.0 a Tango Amadeusról – Bécsből:

Elképesztőek ugye? Remélem most már tudni fogod a nevüket amikor a milongákon szeretnél beszélgetni róluk.
Ha tudnátok hány meg hány ilyen beszélgetésben vettem részt: „Te láttam egy videót egy elképesztően megtermett fickóval.  Hogy is hívják, naaa, izé…  tudod te is ugye?  :) :) :) ”

Van ennél is elképesztőbb ( = http://szinonimaszotar.hu/keres/elképesztő) illetve érdekesebb tangó fellépésed? Arra kérlek oszd meg az endretango facebook oldalán!