2024 júniusában üzletemberekkel, diplomatákkal, arisztokratákkal teli lovas póló rendezvényen léptünk fel Etyeken. Nagyon elit /elitista rendezvény volt, ingyen pezsgő, bor, kávé, italok, koktélok, 5 csillagos szállodák és Michelin csillagos szintű éttermek adtak ételfalatkákat. Magán repülőgép társaságok, plasztikai sebészetek, és más jellegű cégek voltak itt szponzor és reklám jelleggel. A lovas póló egy izgalmas, nagyon költséges sportág, extra nehézség az, hogy minden egyes játékrészben egy új lovat kell használni amitől még drágább az amatőrök számára, nem véletlen, hogy a ruha- és kalap költemények társaságában sok milliós kapcsolatok és üzletek köttetnek.

Lovas póló

Már hosszú évek óta készül egy cikkem az Argentínához szorosan kapcsolódó játékról, megemlítve egy olyan, – talán a világon egyedülálló magyar tangós hölgyet, aki tangózott, zenekarban zongorázott és lovaspólózik!  Izgalmas világ ez, ahol a labda sebessége akár 150 km/h sebességet is elérheti, ahol egy ló értéke általában 5.000 dollár és 15.000 dollár körül mozog, de egy igazán jól kiképzett lóért akár 200.000 dollárt is megadhatnak.

Fellépés szabadtéren, miniatűr tánctéren

Visszatérve a mi fellépésünkre, kicsi volt a tánctér, körülbelül 3 x 2 méter, körülbelül 2.5 lépés széltében és 3.5 lépés hosszában.

tangó és fű

LA Estancia Polo Cup

Ahogy elindult a zene és egymás felé léptünk Andival, azt éreztem, hogy az előzetesen tesztelt, jónak ítélt műanyag táncparkett, elkezdett óriási mértékben csúszni.

Tavaly is felléptünk már itt, akkor nem volt ilyen probléma, mutatok is egy rövid részletet a tavalyi fellépésből

 

Riserva Polo Cup & Tango

Posted by Tango Libre Budapest on Sunday, September 10, 2023

Ez van, tehát ott tartunk, hogy elindult a zene, elindult a fellépés, tettünk néhány lépést,amikor is váratlanul a semmiből Andi a következő mondatot súgta halkan a fülembe.

– Menjünk ki a fűre.

Én ezen belül, magamban teljesen megdöbbentem. MEKKORA ÖTLET! Tavaly klasszikusan végig táncoltuk ezen az elég kicsi helyen két számot, de ez most ilyen körülmények között, ha nem is katasztrófának, de korcsolyázásnak tünhet az egész előadásunk.

Nem is haboztam tovabb, két lépésen belül már a fűvön voltunk!

Egy kis idő múlva, valamilyen improvizált színpadias végpóznál azt éreztem, hogy Andi belemélyeszti a körmeit a bal kezembe. Gondoltam, hogy ez egy jelzés, mégha fájdalmas is, de fogalmam sem volt mire véljem, ráadásul the tango show must go on. Mi a fenét jelenthet ez?!?

tangó a fűvön

Utána derült ki, hogy egész egyszerűen nem hallottam meg egy szót a mondat elején, amikor a fülembe súgta a legfontosabb két betűt!

– NE menjünk ki a fűre!

Andi rendesen megküzdött az életéért. A fellépés után olyat láttam, mint soha egész életemben, a magassarkú sarka, illetve annak oldala konkrétan sáros volt!

Ettől függetlenül, a fellépés nagyon jól sikerült és kiderült, hogy a füvön nemcsak lovas pólózni, tangó piknikezni, hanem tangó showt is lehet táncolni. Azért a füvön való fellépést nem ajánljuk senkinek.