Február 4-én kezdődött Pekingben a 2022.-es Téli Olimpiai Játékok és már csak néhány napig, február 20.-ig tart. Azt mondják az argentin tangót szinte minden stílusú zenére lehet táncolni, de mennyire lehet argentin tangót táncolni a jégen?

Gabriella Papadakis & Guillaume Cizeron jégtánc-tangó Astor Piazzolla zenéjére

Miért is ez a kérdés? Mert azt olvasom a hírekben „Négy éve hajszálnyival csúszott le az aranyéremről a francia jégtáncpáros, most világrekorddal nyert” Ez a francia páros pedig Gabriella Papadakis & Guillaume Cizeron újdonsült olimpiai bajnokok és lehet róluk látni egy gyönyörű jégtáncos-tangós videót.

Ez a felvétel a többi jégtáncos tangós videóhoz képest kiemelkedik az elképesztő kameraállásaival, ahogy szinte testközelből van lekövetve a négyszeres világbajnok és néhány napja olimpiai bajnok páros. Nézzük:

On Ice Perspectives – a jégtáncos videós

Sokan hitték azt, hogy az előző felvételt drónnal készítették, de nem. Az operatőr Jordan Cowan, az amerikai csapat exjégtáncosa és saját Youtube csatornával rendelkezik: On ice Perspectives. A csatornán található „Nothing Else Matters” – Oona BROWN & Gage BROWN skate to @Metallica & @Marlisa” felvételét több mint 22 millióan látták.

A most következő videón lehet látni, ahogy Jordan dolgozik a kamerájával és leköveti a táncost. Ez a képernyő jobb sarkában lenn egy külön kis ablakban  fog megjelenni. Elképesztő ugye?

További jégtáncos tangós videók

A neten egyébként elég sok jégtáncos tangós videót lehet látni, itt van néhány közülük.

La cumparsita – tangó a székkel

Spinning out Netflixes sorozatból a tangó tánc.

Kaitlyn Weaver & Andrew Poje 2019 Worlds RD – Tango Romantica


Tessa Virtue és Scott Moir – Moulin Rouge PyeongChang a 2018-as téli olimpián

 

*a borítóképen a Tessa Virtue és Scott Moir szerepel, a 2018-as téli olimpiáról. A cikkben az utolsó videó.