Ki hitte volna, hogy eljön a pillanat, amikor eljutok végre a Sziget Fesztiválra! Ráadásul  az argentin tangó segítségével! :)

Eddig hidegen hagyott a Sziget Fesztivál körüli felhajtás. Még soha nem vettem részt rajta, viszont ezennel ez a helyzet megváltozott. A sziget rajongójává váltam, mert izgalmas programok tömkelegével találkoztam az ott töltött nyolc órában!

sziget fesztivál

fotó: Garai Antal Atom – http://nyugat.hu

Ugyebár az alap a fantasztikus zenei kínálat. Ezeken kívül a programoknak csak  a kreativitás szab határt! Hitted volna, hogy kipróbálhatod valahol, milyen egy klasszikus zenekar karmesterének lenni? Megnézni egy modern tánc előadást? Van saját múzeumi negyed? Esetleg csinálhatsz egy téli havas képet a pároddal a kánikula kellős közepén?

Netalán szükséged van egy táblára, amire leírhatod a bakancslistád?

Before I die szieget fesztivál

fotó: pixersize.com

 

Fantasztikus és eredeti ötletek!

Már az ókorban is igaz volt: Panem et Circences – kenyeret és cirkuszt a népnek. Mivel lehetne megszínesíteni egy remek, extra programokat tartalmazó zenei fesztivált? Természetesen argentin tangóval :)

Igen, jól olvassátok, ott voltunk  a 2015 Sziget Fesztiválon a Barrio del Tango Klub és a BudaiTangóKlub képviseletében. Táncoltunk, felléptünk, tanítottunk.

Íme az igazi szigetlakó öltözéke!

sziget tango ruhazat

fotó: Horváth Piroska

Igazi remek kis nemzetközi mezőny gyűlt össze. Mind a nézők, tanulók, mind pedig a tangót oktatók között! Lucas Molina Gazcon argentin, Ney Melo amerikai, Glotz Mária, Pirity Andrea, Somos Judit és jómagam pedig a hazai színekben képviseltük a két klubot.

A kezdő képen az előtérben balról jobbra: Pirity Andrea, Ney Melo, Somos Judit, Lucas Molina Gazcon, Glotz Mária, Szeghalmi Endre. A színpadon pedig a Sziget Fesztivál (újdonsült) tangó táncosai.

fotó Kozma Simon barriodeltangohu

fotó: Kozma Simon – Barriod del tango

Milyen volt? Hozzájárulhattunk a Sziget Fesztivál sokszínűségéhez. Egy csepp a programkavalkádban! Köszönjük!