Korom Peti, tangó tanár kollégám küldött át nekem egy tangót táncoló videót, ahol két férfi táncol, azzal a későbbi megjegyzéssel, hogy „élesek mint a vonatfütty”. Amikor megnéztem, majdnem leestem a labdaszékemről és szerintem ti is le fogtok, ha még nem láttátok. De ezt egyszerűen látni kell. 

Milonguerok, visszaköszön a múlt

A tangó történelméből tudjuk, hogy a 19. század elején Argentínában jóval több volt a férfi mint a nő. Kénytelenek is voltak egymással táncolni az erősebbik nem tagjai, amíg női táncoshoz nem jutottak. Amikor viszont már fellépésre is kerül, akkor mindig eszembe jut két végtelenül híres tangó táncos tánca: Antonio Rodaro és Mingo Pugliese:

Tangó világbajnokságokon férfiak

Buenos Airesben, a világbajnokságokon is, az utóbbi időben rendre fel-feltűnnek egynemű párosok. 2019-ben például a Germán Filipeli, Nicolás Filipeli testvérpár (ikerpár) harmadik helyezett lett a színpadi tangó világbajnokságon.

Ez a két férfi megnyerné a színpadi tangó világbajnokságot, ha elindulnának

Most pedig öveket becsatolni jöjjön az a vonatfüttyös fellépés, amiért ez a rövid cikk született. Vigyázat, tényleg nagyon jó!
A videót sajnos beágyazni nem lehet, kattints a képre hogy megnézd a videót a Facebookon.
ket ferfi tangozik

Ugye milyen fantasztikusak? Azt a vonatfüttyös mindenit! Apropó, amennyiben gondolkozol azon, hogy vezetőként kövess, vagy követőként vezess, olvass egy kicsit a Queer tangóról.

A borítókép forrása: Facebook Cristian Cerezo