Mi az a Flash mob?

A Wikipédia szerint a villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flash mob, olykor flashmob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, tipikusan egy demonstrációt hajtanak végre, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik.  A legelső állítólag 2003-ban volt New Yorkban.

Viszonylagosan hamar eljutott Magyarországra is, mert szintén a Wikipédia tanulsága szerint az első magyar villámcsődület 2003. augusztus 27-én volt a budapesti Deák téren, ahol este hétkor a harang szavára kinyitották esernyőiket. Mennyire volt sikeres az első magyar flash mob? Íme egy cikk róla 2003-ból.

A világ legnézettebb tangós flash mob videója

Alig hihető de magyar! Nézd meg alaposan, lehet, hogy te is rajta vagy a világ legnézettebb tangós flash mob videóján. Épp a napokban éri el az öt millió megtekintést, a nézettsége pedig megállíthatatlanul robog tovább a hat millió felé.
A felvétel 2013-ban készült, a West-End City Centerben. A koreográfia ami a felvételen látható Rachid Taher és Clément Thirion a belga Tango Libre flashmobhoz készített koreográfiáján alapul.

Flash Mob a Bazilika előtt

Egyébként mi magyarok erősek vagyunk flash mob videókban. Van itt egy másik felvétel, egy kicsit régebbi, még 2010-ből, a Bazilika előtti térről.  Izgalmas ez a helyszín, én már szerveztem ott Vöröskeresztet támogató milongát is, sőt táncoltam – kalapoztam a Bazilika előtt pénzért. Mielőtt bárki félreértené, az indokom az volt, hogy rutint szerezzek a színházakban való táncoláshoz, és így mertem elmenni a Riviérára is, de ez egy másik téma… :)

Jó szórakozást a videóhoz.