Milongák, tangóestek és a tangó órák elmaradnak

Az összes milonga, csoportos tangó óra, más jellegű tangós események szünetelnek. Első körben március végéig volt meghirdetve, de sajnos azóta is szünetel. Jelen pillanatban nem tudunk mást tenni, mi milonga szervezők, tanárok, tangó táncosok mint várakozunk.

Még anno márciusban  a budapesti milonga szervezők az alábbi bejelentést tették:

Kedves Barátaink, kedves Táncosok!

Az elmúlt órákban, napokban, hetekben folyamatosan figyelemmel kísértük a koronavírussal kapcsolatos eseményeket és híreket. Látjuk, hogy sok ország nagy tangós centrumaiban átmenetileg szünetelnek a milongák és a nemzetközi tangós események. Bár sokan utaznak közülünk, nem gondoljuk, hogy itthon jelenleg közvetlen életveszélyben lennénk. Mégis fennállhat a veszélye, hogy valaki vírushordozóvá válik, és tudtán kívül így a fertőzés kockázatát hozhatja be a milongákra.

 

Felelős szervezőkként azt az egymással egyeztetett és átgondolt döntést hoztuk hogy március hónapban nem tartunk milongákat. Bár a hivatalos kormányzati szabályozás jelenleg határozatlan időre van érvényben, úgy látjuk, két hét alatt – mely a vírus átlagos lappangási ideje is, – látni fogjuk, hogy alakul a helyzet itthon.

Továbbra is folyamatosan figyeljük a híreket és fejleményeket, kiemelten az operatív törzs javaslatait, és bármilyen változás esetén, azonnal tájékoztatni fogunk Titeket minden rendelkezésre álló csatornán.

Az átmeneti időszakban kifejezetten figyeljetek a higiéniára és a társas érintkezésekre, hiszen talán a leghatékonyabb eszköz mindannyiunk kezében az egyéni felelősségvállalás és a lehetséges kockázatok minimalizálása.

 

Ez a bejelentés az egyes iskolák óráit nem érinti, azokkal kapcsolatban kérjük, tájékozódjatok a iskolátoktól vagy közvetlenül a tanáraitoktól. Bízunk benne, hogy mielőbb újra együtt táncolhatunk!

Milonga Éjidő – Délidő
Milonga Factory
Milonga Jueves
Milonga La Mirada by Hölgyválasz
Milonga Nueva
Milonga sin Palabras
Milonga Que Noche Tete
Milonga Tangó&Zserbó
Megj. Az idő rövidségére való tekintettel első körben az ezen a héten tartott csütörtök-péntek-szombat-vasárnapi milongákat céloztuk meg. A lista bővül, illetve azóta mindenki szünetelteti tevékenységét.