A Tangó Világbajnokság ebben az évben ünnepli 20. évfordulóját a létrehozása óta. Szeptember 2-án, szombaton 16 órakor került sor az Argentin Tangó Világbajnokság Pista és Escenario kategóriáinak döntőjére Buenos Airesben, szabadtéren az Obelisco mellett. A döntőben 40 pár vett részt a Pista kategóriában és 20 páros az Escenario kategóriában. Mint minden évben, a versenynek nemzetközileg elismert zsűri adott rangot. Újdonságként idén hozzáadták a  Mejor Pareja Senior en la categoría Tango de Pista (Év Legjobb Senior Pár)” díjat a Pista kategórián belül, ami az 55 évnél idősebb pároknak járt.

Tango de Pista:  Suyay Quiroga és Jhonny Carvajal

Nagyon izgalmas verseny volt, mindenki azt figyelte, hogy a Diego Ortega a Forever Tango egyik csillaga, aki a selejtezőben első helyen volt, viszont a középdöntőben visszacsúszott az ötödik helyre, hogyan fog szerepelni a döntőben. Másképp alakult, az a páros nyerte meg, aki a  Tango de Pista  és Vals Városi bajnokságot megnyerte és most „behúzták” a világbajnokságot is. Ők, bár táncoltak a középdöntőben, nem is kaptak pontozást de a döntőben első helyre kerültek.

Ami számomra egy extra érdekesség, hogy a Uk Tango Championship győztesei 2017-es győztesei Carlos és Mirella a középdöntőben még első helyen voltak. A 2023 Uk Tango Championship győztesei bekerültek is bekerültek a döntőbe. Mi vagyunk Andreával a 2018-as UK Tango Championship győztesei, jó lett volna ott lenni a világbajnokságon és kiegészíteni ezt a sort.

:) De inkább nézzük a világbajnokok győzelmi táncát.

Tango Escenario: 359 Julián Sanchez és Bruna Estellita

A színpadi tangó kategóriában is izgalmas verseny volt. A középdöntőben ez a páros az ötödik helyen végzett a selejtezőben pedig a harmadik helyen.

A győztes páros volt már világbajnoki második is, nem véletlen a meglepetés az arcukon, hogy most végre valóban megnyerték. Íme a győzelmi táncuk: