Mit vegyen az ember a párjának, barátjának stb., ha lehet tudni róla, hogy fanatikus tangós? Nem rossz ötlet magán-, vagy csoportos órát ajándékozni, de ha frappánsak, érdekesek szeretnénk lenni akkor több lehetőségünk van, mint az oktatás, esetleg tangós ruha és cipő…

A következőkben felsorolunk néhányat. Lesz köztük többféle: aranyos is, kedves is…:)
Személy szerint, én minden évben megküzdök karácsonykor az ajándékozással. Hátha neked is segítek az ötletelésben.

1. Mobil parfümtartó

Tangósként, a parfüm, dezodor utazáshoz elengedhetetlen kellék. Amennyiben van parfümöd, akkor kiszereléstől, csomagolástól függően kell többet vagy kevesebbet cipelned utazáskor. Minek vinnéd az egészet, ha át tudsz tenni egy hetes adagot egy mobil parfümtartóba? Aminek a működése ráadásul nagyon egyszerű. Leveszed a parfümöd nyomógombos kupakját és átszívattyúzol belőle néhány milliliternyit és készen is vagy.
Az egyik legnépszerűbb márka a Travalo. Íme néhány kép és egy rövid videó, hogyan kell használni.

travalo egyszerű

Egyszerű utántöltős parfümtartó

 

travalo ajándékcsomag

Travalo ajándékcsomagolással

travalo elegáns kivitelben

Travalo elegáns kivitelben

 

A árukereső  weboldal összehasonlító oldalon meg is tudod nézni a típusokat, árakat.
https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=Travalo

2. Cabeceo me – szemezz velem táska

Van itt egy nemzetközi tangó ajándékötleteket is forgalmazó oldal, a Cafepress aranyos tarisznyákkal, vicces hűtőmágnesekkel. De találhatóak táncos babaruhák, vagy olyan bögrék ahol rinocéroszok tangóznak.
http://www.cafepress.com/+tango-dancers+gifts

cabeceo blue tote bag

Cabeceo me szatyor

cabeceo rectangle magnet

hűtőmágnes

tango sticker

ez csak azért van itt, mert imádom a szövegét

3. Mini mobil ventilátor

Elképesztően mulatságos, amikor az ember megkapja és kipróbálja. Ráadásul ebből is van többfajta egészen kicsi féltenyér nagyságú is. Én eddig azokat ismertem, amelyeket rá kellett kötni laptopra vagy valamilyen usb-s energia hordozóra, de már vannak izgalmasabbak amelyeknek van saját belső akkumulátoruk.

Például keress rá az amazon.com  weboldalon a következő kulcsszavakkal: „personal fan”, „usb fan” és máris kidob különféle méretűeket, akkumulátorosokat, elemeseket, vagy csak sima USB töltősöket, vagy direkt telefonra köthetőeket.

iphone fan
Többféle (iphone, android  telefonra köthető mini ventilátorok.)
https://www.amazon.com/Portable-iPhone-Fan-Smartphone-Accessories/dp/B071Y6XBP4

mobil ventillator

https://www.amazon.com/Xcellent-Global-Handheld-Rechargeable-Humidifier/dp/B01FD60ANC

A következő darab számomra elképesztő, egyszerre power bank és mobil ventilátor egyben. Ez egy nagyobb verzió de vannak ennél kisebbek is.

4. Mágneses gallérmerevítő (magnetic collar stays)

Az ingekkel néha az a probléma, hogy a gallér nagyon rosszul tud néha állni . Hiába van levasalva, akkor is problémás, gyűrődhet, stb…  Erre találták ki a gallérmerevítőket, amelyek egyszerű de nagyszerű találmányok. A modernebb, a mágneses gallérmerevítő az igazán ötletes.
Sokféle dizájn van, így néz ki egy átlagos közülük.
magnetic collar stays

Az eredmény, pedig ilyen:

perfect collar

Mégis hogyan? A videó majd segít.

5.  L’espirant, az innovatív férfi ing alávaló

Tudjátok, hogy egy tangós alkotott egy zseniális ruhadarabot, amelynek van esélye, hogy megváltoztassa a világ ruházkodási szokásait?  Egy olyan ruhadarabot csinált, amely a póló, trikó helyett az ing alá felvehető. Egyáltalán nem látszik, viszont rendkívül praktikus.
lespirant guy 1

További részletek a L’espirantról

6. A tangózokni, ami minden cipőből tangós lábbelit csinál

Íme a strapabíró, betonon is tesztel táncos zokni, amely bármely tapadós talpú lábbelit, tangós cipővé varázsol. Több színben is lehet kapni, tehát ki tudod választani a cipőd színéhez megfelelőt.  Soha nem lehet tudni mikor toppansz be egy milongára, színházból hazafele menet. Hopp, csak felveszed a táncos zoknit az utcai cipőre, csizmára és máris kész. Természetesen nem helyettesíti a tangó cipő hatékonyságát, de ideiglenesen remek megoldás. további részletek>>>

7. Hagyományos legyezők

selyem legyező
A hagyományos legyező az örökké hasznos hűsítő eszköz. Nemcsak erre használták régebben, ahogyan mi, tangósok, hanem harci eszközként, teaszertartás alatt, jeladásra is…

Mivel én nem nagyon ismerem a legyezőket, inkább meginterjúvoltam Balogi Szilvit, a veszprémi Misterio Tangóiskola tanárát. Ő nemcsak tangóval foglalkozik, taj chit gyakorlóként van neki otthon egy harci legyezője is. Szerinte a kínálat rendkívül gazdag, kínai, japán, spanyol legyezők, stb. Ezeknek az anyaga is változatos lehet, fa selyempapír, selyem, csipke, műanyag.

spanyol legyező 2

fotó: Balogi Szilvia – Luc kolostor múzeum Mallorca

Hol érdemes körülnézni legyezőkért?
Például az arukereso.hu weboldalon, ha beírod hogy legyező. De ha személyesen szeretnéd megkeresni a megfelelő ajándékot, akkor  érdemes ellátogatni az Ázsia Centerbe, a Szentmihályi út 167-169 szám alá.  Az alcím alatt látható, selyem legyező innen származik: amazon.com

Nem teljesen ide tartozik, de mikor olvasgattam olyat is láttam, hogy a legyező annak idején a flörtölés eszköze is volt.  Néhány példa a legyező nyelv szókészletből.
„A legyező megpihentetése a jobb orcán: „Igen.” Ugyanez a balon: „Nem.” Végighúzása a kézen: „Ki nem állhatom magát!” Hasonló mozdulat a szemek között: „Sajnálom!” A legyező leejtése: „Barátok leszünk.” Gyors legyező mozdulatok: „Már eljegyeztek. (Foglalt vagyok.)” Lassú legyező mozdulatok: „Házas vagyok.” A legyező kinyitása majd becsukása: „Ön kegyetlen hozzám!” Szélesre nyitása: „Várjon rám!” Összecsukása: „Megváltoztam.” A legyező megpihentetése a jobb fülön: „Ön megváltozott.” Pörgetése a bal kézben: „Hagyjon békén!” Forrás: erzsebetrosta.hu

Milyen lenne egy egyszerű legyező nyelv jelrendszert bevezetni a tangóba is. Bár már azzal, ha a lány elbújik a legyező mögé, már csökkenti a cabeceo esélyét.

Sikeres ajándék vásárlást az ünnepekre!