(Inglorius) BUS(tards)

Ezek a buszok!
Kész kaland és életveszély!

Az írta egy kedves barátom a tangós könyvében, hogy a buszok szörnyűek, sokszor lerobbannak, stb.

Ez NEM igaz. Az egyik legérdekesebb közlekedési eszköz, mint például az, amelyik a képen látható. Kár, hogy nem látszik eléggé a sejtelmes rózsaszín háttér, mert így esteledve amolyan Gay Friendly busznak tűnhet :D

A buszjegy ára általában a 1.25 peso körül van(Kb 50 forint), és az egész várost behálózzák. Jól lehet belőle nézelődni, jobban látszik minden, mint a taxiból. Bérlet nincs, csak a buszon lehet venni jegyet! Mindenhonnan mindenhova el lehet jutni. Legalábbis turistaszemmel. Az emberek nem is bliccelnek ám!

Mivel több közlekedési vállalat van a városban, ezért előfordul, hogy van egy két „szégyenfoltbusz”, de többségében kulturált és fantasztikusan gyors.
Azt el kell mondani, hogy az utazás olyan mint a Via Ferrata.
Tudjátok mi az? A Via Ferrata egy hegymászáshoz hasonló de egyszerűbb dolog, két kampóval (nem tudom mi a szakkifejezés) mész, és veszélyes esetben egy kampó mindig be kell legyen kapcsolva. Imádom. Jó párat megmásztam.
Itt a kampók a kezeid.
Egy kézzel mindig kapaszkodni kell, mert Senor Driver amolyan traktorista módon képes mindenfajta Nascar manőverre. Ha ez megvan, akkor innentől kezdve teljesen biztonságos. Persze azért nem árt, ha felkészülünk a következőre.


Ez egy gyenge felvétel.

A kedvencem, ahogy kanyar előtt nyílik az ajtó nagy sebességnél, fék + jobbkanyar, és a kanyar után a buszmegálló. Végül is igaza van a sofőrnek, a centripetális erő befele dobhat.

Bátran ajánlom mindenkinek! A kevésbé bátraknak is!

-> ötödik nap