Tangó oktatás, avagy tangóóra a la Balmaceda-val:

Visszatértünk tegnapi szenvedéseink színhelyére a Salon Canningba. Tegnap este végigültem kb 5 órát,és 1 tandát táncoltam, és még az áram is elment egyszer a milonga közepén. Totál káosz és önbizalom romboló.

Emlékszem, ahogy egy szerdai Bem rakparti milongán beszélgettünk taxis Milongéró Attilával a youtubos videókról, meg nagy táncosokról. Erre ő szemlesütve és sűrű keresztvetések közepette súgta a fülembe, hogy óóóó a Balmaceda ííígy meg úgy, őőő a király…! :)

Akkor este meg is néztem vagy 10-15 videót róla, és nekem is egyik kedvencemmé vált. Gyönyörű figurái vannak. Lenyűgöző egy táncos.

Ő tanított ma a milonga előtt.
Jó óra volt, nagy huncut az öreg, egy gyönyörű lépést körbekerített mindenfajta hülyeségekkel és ezt magyarázta másfél órán keresztül. Azért olyan körkörös dinamikája van, mint egy Boeing repcsinek, hogy csak lestem azt amit levágott a milongán.
Nagy showman, spangolul beszélt végig néha elejtett egy két mondatot angolul is, de felpörgette a népet. Képet, videót nem lehetett csinálni. Tiszteletben is tartottam kérését.

Milonga a la Salon Canningban:

A milonga szintén a Salon Canningban volt. Összekerültünk egy lengyel tanárpárossal és beültünk hozzájuk a főhelyek egyikére. Nem hittem el. A tegnapi  kakasülőhöz képest ez jelentős előrelépés.
A milonga sokkal hangulatosabb volt így! Mekkora buli!!!! :) Sokat táncoltam. Nem mondom meg mennyit, de már jóval többet. Ebből Fibonacci sor lesz: aki ismeri, annak máris könnyű kikövetkeztetnie a következő számot.

Rengeteg jó táncos volt most is.  Nagyon sok az önmagát tovább képezni akaró tanár, aki tanít ugyan otthon, de eljár Argentínába. Volt egy meglepetésbanda. Aki kitalálja elsőre kik ők, vehet Áronnak egy üveg bort.
Íme a videó!

Konvertáltan itt már gyengébb a minősége, de hát a hang számít :)

Nagyon nagy bulit csaptak és nagyon felpörgették a hangulatot. Nemsokára becsatolom a fellépők táncát is.

-> hatodik nap