Nyújtó, erősítő és balett órák tangósoknak, balettosoknak. Online. Ingyenes.

Rengeteg szakértelem és tudás kerül ki az internetre az utóbbi hónapokban az élet minden területéről.

A balett sem kivétel. Vékony Tamás, Táncművészeti Egyetemet végzett balett oktató értékes és hasznos oktatóvideókat oszt meg velünk a viszonylag vicces elnevezésű, “Kozmikus balett energia” youtube csatornáján.

Vékony-Tamás-balett

Van olyan videója, amely segít abban, hogy a csámpásságot elkerüld, olyan is, amely hatékony nyújtás és erősítés tréningen vezet végig. Van olyan videója amelyik elmagyarázza, mi a különbség a bemelegítés és a nyújtás között, de létezik végigvitt klasszikus balettóra is.

Nézzük:

1. Lábfej formáló gyakorlatok

Mindenkinek használható, csámpa gyilkos gyakorlatok. Ne ijedj meg, ha nem érted a benne szereplő balett kifejezéseket (demi, plié, első pozíció, tendu (ejtsd tandü)), csak másold le a videóról. Rövid és tartalmas.

2. Hogyan melegítsünk be edzés előtt:

Mit szabad, hogyan és mit érdemes csinálni egy hatékony bemelegítéshez?

3. Nyújtás és erősítés tréningek mindenkinek

Zseniális, erősítés és nyújtás tréning mindenkinek. A hasznos tartalom kb. 8:20-nál kezdődik, a papagáj ne zavarjon. :) .  Ha ezt megcsináltad, a csatornán található még egy erősítés-nyújtás videó is. Sőt, Tamás elmondása alapján lesz még több is.

4. Online balett óra csak balettosoknak:

Ebbe a videóval csak akkor érdemes dolgoznod, ha már balettoztál és nem teljesen kezdő vagy.

Nagy gratula és köszönjük Tamás. Még egy fontos infó, a videók leírásában található egy adományozó paypal link. Ha tetszettek az oktatóvideók, fontold meg az oktató támogatását.

fotók forrása: Vékony Tamás facebook.
Kozmikus Balettenergia fb oldal:
https://www.facebook.com/Kozmikusbalettenergia/