Európa argentin tangója

Figyelem Figyelem! Európában fejlődik az argentin tangó! Egyre jobban argentin tangó központok alakulnak ki. Leginkább a fővárosokban, de ez is lassan a múlté, mivel a tangó egyre népszerűbb.  Magyarországon Budapest mellett Győrben és Debrecenben is táncolják.

Híre járja, hogy mennyire érdemes menni Törökországba, tangót táncolni.  Uraim és Hölgyeim, Magyarországon is érdemes, és ezt a cikk végén megtalálható videó is bizonyítja! Lehetett volna a cím az is, hogy”Tangó? Akkor Budapest az új Isztambul!”

Szabadtéri milongák Buenos Airesben és Budapesten

La-Glorieta Az argentin tangót főleg tánctermekben táncolják, de Buenos Airesben is van néhány híres szabadtéri helyszín:  La Glorieta, Plaza Dorrego, La Calesita. Óriási élmény ott lenni!

Izgalmasak, mert más érzés ott táncolni, annak ellenére, hogy néha  nagyon zsúfoltak . Egy biztos mindenképp érdemes meglátogatni őket, hiszen teljesen más benyomást keltenek a tangóról.

Ha Magyarországon jársz itt is több csodaszép helyszín között válogathatsz, amely újabb bizonyíték  „a magyar tangóközpontra”.
Budapesten az egyik a Műcsarnok milonga Novák Gábor szervezésében. Szintén szabadtéri helyszín a Nagykáldi Levente és Nagykáldi Antónia páros által szervezett Sin Palabras a Vigadó téren. Az utolsó pedig az én szívem csücske a Vár milonga amelyet közösen szervezünk Gyenis Balázzsal és Konrád Krynskivel.

Gyertek velünk rövid két percre a Vár milongára. Most persze videón de leginkább élőben érdemes megnézni. Akár a jövő héten is:)
Köszönet Dobi Anitának a videóért:

Itt megtalálhatod, hol vannak tangóestek Budapesten. Nem elég? Nézz meg néhány fellépést!