Európa argentin tangója

Figyelem Figyelem! Európában fejlődik az argentin tangó! Egyre jobban argentin tangó központok alakulnak ki. Leginkább a fővárosokban, de ez is lassan a múlté, mivel a tangó egyre népszerűbb.  Magyarországon Budapest mellett Győrben és Debrecenben is táncolják.

Híre járja, hogy mennyire érdemes menni Törökországba, tangót táncolni.  Uraim és Hölgyeim, Magyarországon is érdemes, és ezt a cikk végén megtalálható videó is bizonyítja! Lehetett volna a cím az is, hogy”Tangó? Akkor Budapest az új Isztambul!”

Szabadtéri milongák Buenos Airesben és Budapesten

La GlorietaAz argentin tangót főleg tánctermekben táncolják, de Buenos Airesben is van néhány híres szabadtéri helyszín:  La Glorieta, Plaza Dorrego, La Calesita. Óriási élmény ott lenni!

Izgalmasak, mert más érzés ott táncolni, annak ellenére, hogy néha  nagyon zsúfoltak . Egy biztos mindenképp érdemes meglátogatni őket, hiszen teljesen más benyomást keltenek a tangóról.

Ha Magyarországon jársz itt is több csodaszép helyszín között válogathatsz, amely újabb bizonyíték  „a magyar tangóközpontra”.
Budapesten az egyik a Műcsarnok milonga Novák Gábor szervezésében. Szintén szabadtéri helyszín a Nagykáldi Levente és Nagykáldi Antónia páros által szervezett Sin Palabras a Vigadó téren. Az utolsó pedig az én szívem csücske a Vár milonga amelyet közösen szervezünk Gyenis Balázzsal és Konrád Krynskivel.

Gyertek velünk rövid két percre a Vár milongára. Most persze videón de leginkább élőben érdemes megnézni. Akár a jövő héten is:)
Köszönet Dobi Anitának a videóért:

Itt megtalálhatod, hol vannak tangóestek Budapesten. Nem elég? Nézz meg néhány fellépést!