Update 2023.01.11!
Köszi Lucas és Edit, hogy pontosították az információkat! Nem a Salon Canning zárt be, hanem csak a Milonga Paracultural hagyta el a helyszínt egy nézeteltérés miatt.

Buenos Aires talán legismertebb milongája a La Viruta, de ezek mellett számos tangós helyszín létezik az argentin tangó legfontosabb városában. A világ sajnos egy izgalmas tangós hellyel kevesebb lett, ugyanis bezár a Salon Canning Argentína egyik kultikus tangós helyszíne. A benne tartott milongák, mint például a Milonga Parakultural is költöznek.

Az utolsó milongára a kép hátterében látható falposztert is leszedték.
salon-canning

Az utolsó milonga utolsó fellépése

Helyszíni ‘tudósítónk’, Serbán Andrea ( Andi kinn van Argentínában dec. közepétől jan. közepéig) ott volt az utolsó 2022. december 30.-án tartott milongán. Azon az estén több fellépés is volt, de a legmeghatóbb Jorge Dani – a már elhunyt Flaco Dani testvére – tánca volt, amikor a fellépés végén megcsókolta a parkettet.

Videó: Serbán Andrea

A Salon Canning költözése és az új helyszín

Az Aires de Milonga youtube csatorna dokumentálta az utolsó estét. Amennyiben szeretne valaki többet megtudni a Salon Canning bezárásáról, a Milonga Parakultural költözéséről, annak ezt a videót érdemes megnéznie.

Az élet nem áll meg, 2023-ban aMilonga Parakultural immáron új helyszínen:

Hiányozni fog a Salon Canning.