Van aki nem ismeri fel őket

Van aki nem ismeri fel őket?

Nagyon sok tangó táncos, úgy kezd-kezdett az argentin tangóval foglalkozni, hogy előtte már komoly táncos múltja volt. Remek mozgáskultúrával, testalkattal, koordinációval rendelkezik.

Vegyünk néhány példát a hazai táncos életből. Budai Laci versenytánc és jazz tánc, Kulik Johanna versenytánc, Szőllősi Andris pedig, ha az emlékezetem nem csal meg, a Botafogó táncegyüttes alapító tagjai közé tartozik.

Ezen kívül számos olyan képzett táncossal táncoltam, tanított engem vagy tanítottam őt akiknek a tudása előtt megemelem a nemlétező kalapomat!

Mi a helyzet azokkal az emberekkel akik belecsöppennek ebben a táncba???


Egész életemben sportoltam.   Ennek pedig kevesebb köze van a tánchoz. Mi történik, ha fanatikus táncossá válunk?

Fejlődni kell. De hogyan? Írtam régebben egy blogbejegyzést erről. https://endretango.com/hogyan-fejlodjek-az-argentin-tangoban/

Azóta változtak ám a dolgok. Heti két balettóra és  két jazzóra Kriszt László mestertanárnál. Estére a milongára a test már elfárad és nincs annyira mozgáshiánya. Megtanultam, hogy az emberi testre nagyon kell figyelni. Mindenkinek csak egy van! Megfelelő bemelegítés, megfelelő levezetés. Tanuld meg a saját tested szabályait! Ha bármilyen fizikai problémád van, tanuld meg kezelni és együtt élni vele.

Sok táncoshoz hasonlóan én is használok gyógytalpbetétet.

Test Tangó Lélek

a. Ha nincs sérülésed:

A következőkben pár példa speciális helyzetekre…
Térdkopás? Étrendváltás megfontolandó, megfelelő gyógyszeres kiegészítés.
Lordózis? Hajlott hát? Vertikális pont tartása, Trx, pilátes, úszás.
Talpproblémák? Lúdtalp? Bütyök? -> Gyógytalpbetét.  Jucus kedves volt táncospárom  szavai szerint:

Talp problémák esetén az ortopéd cipészmester olyan gyógytalpbetétet készít, ami kiegyenlíti a talpad és a tűsarkú talpa közötti különbséget. Nekem bevált, így tudok akár 5-6 órán keresztül is magassarkúban táncolni és utána nem kell jegelni. Először talplenyomat mintát vesz, pár nap alatt elkészíti a betétet, amit beleragaszt a cipődbe. Pár nap alatt kész, 5000 ft/pár. Zámbori Vilmos cipészmester

b. Sérülésed van?

Olvasd el kedves volt táncos párom esetét és tanulj belőle!
http://jucustango.blogspot.hu/2014/10/labsztori.html

Áron, nagyrabecsült polihisztor tangótanár esete:
http://tangodevla.wordpress.com/2013/11/20/pilates-esete-a-serult-tancossal/