Melyik a leggyakrabban használt figura az argentin tangóban?

Nem biztos, hogy az ocho cortado, de joggal kérdezzük, lehet-e díszíteni ebben a lépés sorozatban a nőknek.
Természetesen lehet, és remek oktatóanyagok is vannak, hogy megtanulhasd. Nézzük tehát a interneten fellelhető eddigi legjobb ingyenes videókat. Természetesen, ha tudsz jobbat, írd meg nekem és én szívesem felrakom a többi közé.
A következőkben ilyeneket találsz majd: finom lábkörzés ocho cortadoban (balettosoknak ronde de jambe par terre), pontozások dupla tempóban, hátul kereszt díszítés belecsempészése stb.
Amennyiben figurákra vagy kíváncsi és nem női díszítésekre, akkor itt találhatod kezdő szinten az ocho cortado bemutatását.

Vanessa Gauch ocho cortado videó sorozat

Több videóból áll az oktató sorozata. Az elsőben kielemzi, hogy a követők milyen ritmikai variációkkal léphetik az ocho cortadot. Mihelyst felismerjük a mintát, hogy a férfi milyen ritmikákkal vezeti le a figurát (alaptempó szünettel vagy szünet nélkül, dupla tempó, és két szinkópa variáció), máris könnyebben megtalálhatjuk, hol van lehetőségünk díszítésre.

A következő három videó pedig a konkrét díszítésekkel foglalkozik:

Vanessa Gauch – Ocho cortado special: embellishments L1 – Mini Practice

Vanessa Gauch – Ocho Cortado special [part 3]: Embellishments L3 – Mini Practice

Vanessa Gauch – Ocho Cortado special [part 4]: Embellishments L3 – Mini Practice

Vanessa Gauchtól már vannak videók, amelyeket érdemes megnézni. Az egyik az 5 jó tanács női technikához, a másik pedig a 3 lépéses díszítés egy helyett.

Jennifer Bratt – LaMaleva Tango Tutorial: ChaChaCha in Ocho Cortado

Ez egy régebbi, de ettől függetlenül nagyon kis hasznos videó Jennifertől.

Természetesen a legfontosabb, hogy az ocho cortadokat pontosan és jól kivitelezd. Ha ez megvan, akkor érdemes díszíteni. és foglalkozni a díszítésekkel, különben lehet, csak ráncigálni fogod a vezetőt :) .  Nézz további női technika videókat itt.