Ariadna Hafez szabadúszó, táncos és koreográfus 10 méterrel a víz alatt tangót táncol a „Tang’O” című három perces filmben. A táncossal együtt merült az operatőr is, és minden jelenetet 10 méterrel a felszín alatt forgattak egy levegős merülésekkel.

A háromperces kisfilm címe Tang’O a korográfiát pedig a francia Anthony Rouchier komponálta meg. A táncosnőt egy felülről jövő fény világította meg, amelynek segítségével fény-árny kontraszt hatást értek el. Ariadnának a víz alatt, a zene nélkül kellett éreznie a ritmust, a partnere a koreográfiában pedig egy szék volt, amelynek súlya bár 12 kiló, de „úgy mozgott, mint a toll a szélben”, és minden használat után újra kellett helyezni a vízfenéken.

A koreográfiát egy lépcsőn adták elő a medencében, 10 méter mélyen. Bastien Soleil, szabadúszó-freediving oktató és víz alatti operatőr számára a cél nem annyira az abszolút mélységben való munka volt, mint inkább a „vízi esztétika” megteremtése.

Y40 medence a világ egyik legmélyebb medencéje

Hol is forgatták? Az északkelet -olaszországi Padovában a Millepini Termál Hotel területén található, a világ egyik legmélyebb (40 méter) Y40 -es medencéjében. Különleges helyszín, mivel a termálvíz segítségével búvárruha sem szükséges a merüléshez. Sőt, egészen 2020. novemberéig ez volt a világ legmélyebb medencéje. A következő képen látható a medence kialakítása és azt is észrevehetjük, hogy több mint 40 méter, egészen pontosan 42.5 méter mélységgel rendelkezik.

y40

A jelenlegi világrekorder a 2021 júliusában Dubaiban megnyitott „Deep Dive Dubai” a 60.02 méterével. A második helyezett Lengyelországban található Deepshot a „mindössze” 45 méter mélységével. Az Y40, ahol a videó készült a cikk írásának a pillanatában a harmadik legmélyebb medence.

Összesen 600 másfél perces merülésre volt szükség (a merülés, a koreográfia és a rajt között) és öt nap forgatásra. Az éjszaka forgatott videót februári megjelenése óta már több mint egymillióan nézték meg a közösségi médiában.
Jó szórakozást a kisfilmhez!

Forrás: jornada.com