Csilla Mariposa

Csilla Mariposa (fotó: Németh Zoltán)

II kategória – díszítések a föld felett

Összefoglaló II. rész. Itt olvashatod Csilla a vendégblogger hasznos tanácsait a tangó díszítések „dzsungelében” elvesző leányzók számára. Férfitáncosként  és férfitechnika oktatóként én is nagyon jónak találom Csilla cikkeit.

  • Az első kategóriában azokat a díszítéseket néztük át, amelyekben a nő szabad lába a díszítő láb a földön marad.
  • A második csoportban (ebben a cikkben), azokat a díszítéseket nézzük át amikor nem érintjük a földet. A padló felett díszítünk és érintjük a partnerünket.

Ennek a lényege, hogy ez még kereten belül történik!


Caricias (Caresses): simogatások. Lábbal vagy cipővel történő simítás a partner testén, lábán néha a hátán. Díszítésként is nagyon szép, ennek a lényege, hogy vízszintesen fölé nem kerülhet. Egyik leglátványosabb testen végig történő simítást Geraldinetól láttam és a mai napig lenyűgözőnek tartom.

Kielemeztem egy kicsit a videót, hogy egyértelműen láthatóvá tegyem, hol milyen díszítés történik. +- 1-2 mp.

01:25 – egy finomabb láb simítást láthatunk, majd
01:57 – egy pillanatra lábfej simítást tekinthetünk meg a partner csípő magasságában (továbbra is vízszintes), majd egy térd közeli keresztezést (itt is látható, hogy továbbra is vízszintes a térd, néha pár fokkal feljebb emelkedik a kényelem miatt)
02:03 egy másodpercnyi érintést, majd boleot…
02:20 földön véghez vitt köröket rajzol a lábával,
02:50  kisebb „cicatalp” dobbantások láthatóak. Nem elemzem ki az egészet, csak kiemelek párat, hogy láthatóvá tegyem, mikor mi történik.

Gyakorolni akarsz?  Jennifer Bratt videói nagyon hasznosak!

Itt pedig egy másik szép simítást láthatunk:

Duplázva:

Sajnos a youtube-ról azt kell tudni, hogy a hanganyagok jogvédelem alatt állnak, így amik évekig elérhetőek sajnos előfordulhat, hogy mostanság nincsen hangjuk. Pont emiatt, mert védik és letiltják a hangsávot, de a videót fent hagyják. A legegyszerűbb ilyenkor, ha számolsz magadban…1-2-3-4…vagy használsz metronómot.

Táncosként elengedhetetlen a zene ismerete és a tanulást mindig számolással kezdjük.
Mindig számolj magadban, ha nem mersz hangosan.

Folytatjuk! Jó gyakorlást hölgyeim!