Piazolla 100 koncert a Vörös Eszter Tangó Company előadásában.

Astor Piazzolla, a legismertebb argentin bandoneonművész és zeneszerző 2021-ben lenne 100 éves. Különböző együttesei közül legmeghatározóbb talán a kvintett volt, a bandoneon-zongora-hegedű-elektromos gitár és bőgő felállásban született a legtöbb legendás hangszerelés és előadás.

Ezt az időszakot és zenei gondolkodást eleveníti fel a Vörös Eszter Tango Company, amely egy, az argentin tangó köré épülő zenei műhely, nyitott szemléletű, kreatív zenészekkel. Az emlékest létrehozásában fontos szempont volt, hogy Piazzolla zenéje az általa megalkotott kvintett hangzással szólaljon meg, és ily módon a hazai közönség koncerten is találkozhasson egy itthon kuriózumnak számító produkcióval.

A műsorban az együttes többek között felidézi a négy évszakot Buenos Airesben (Estaciones porteñas), Piazzolla apja emlékére komponált emblematikus művét (Adios Nonino), elhangzanak általa komponált argentin tangók (tánczenék) korai és későbbi korszakokból, olyan darab, amelyben inkább a jazzes hangzás dominál (Decarísimo) és minden hangszer lehetőséget kap arra, hogy megmutassa, hogyan szól szólisztikusan Piazzolla zenéje.

Mikor: Júl. 30. 19:00
Hol: Kapolcs, Művészetek Völgye

Néhány szó a Művészetek Völgyéről:

Tíz nap a Balaton-felvidéken koncertekkel, előadásokkal, kiállításokkal, túrákkal
Művészetek Völgye Plakát

30. jubileumát ünnepli július 23. és augusztus 1. között a Művészetek Völgye! Sok-sok könnyűzenei koncerttel, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programmal, valamint biciklis, gyalogos túrákkal és a megszokott Völgyhangulattal tér vissza az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja.

A Művészetek Völgye különlegessége, hogy három gyönyörű balaton-felvidéki település adja az alapjait, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. Az utcák és a környező természet maga a díszlet, az épületek, intézmények pedig átalakulnak a fesztivál ideje alatt. Koncerthelyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. A helyi lakosok vendéglátói a fesztiválnak, motorjai és mozgatórugói az eseményeknek. Minden helyszínen, udvarban más hangulat és összesen közel ezernyolcszáz program várja a látogatókat.
Művészetek Völgye 1

Jegyvásárlás a Művészetek Völgyére:
https://tixa.hu/muveszetekvolgye

Egy kép a Vörös Eszter Tango Company próbájáról:
Voros Eszter Tango Company Proba2

Az együttes tagjai:
Vörös Eszter – bandoneon
Selmeczi Gábor – hegedű
Gárdos Éva – zongora
Környei Miklós – elektromos gitár
Vörös Viktor – nagybőgő