Budapesten egy több mint  négy órás milongán Gyenis Balázs hanglemezről fog játszani. Ízlelgessük lassan a szavakat és fogjuk fel ennek a jelentőségét! Legjobb tudomásom szerint nem igazán volt még ilyen Magyarországon, hogy magyar tangó dj egy teljes milonga szettet hanglemezekről játszik le. Mennyire menő ez már! Ráadásul lesz fellépő páros is: Maria & János. 

Értelmezzük egy kicsit, hogy mi is fog történni. Egy átlagos szombati La Mirada Hölgyválasz milongán, megérkezik a tangó dj, előveszi a

  1. laptopját,
  2. jó esetben a második hangkártyáját ,
  3. jó esetben a backup zene lejátszóját például második laptop, telefon, Ipad, kinek mi…

Május 28-án a La Mirada Vinyl Edition – dj: Balázs, fellép: Jani & Maria milongán kicsit másképp fog történni Balázzsal.

  1. Elhozza a lemezlejátszót!!!
  2. Balázst ismerve elhozza a laptopot is backupnak.
  3. Elhoz x darab számú hanglemezt.

Pablo Vinilazo Tdj Budapesten

Eddig nem sok alkalommal volt klasszikus hanglemezes milonga Magyarországon. Egy alkalommal biztos, amikor Pablo Vinilazo Tango Dj Budapesten járt 2019 és az Art’s Harmonyban djzett.

Hogy jobban ráérezzünk egy hanglemezes táncest ízére, íme egy videó Pabloval a Pipi Cucu milongáról 2018-ban Buenos Airesből:

Vinyl only Tango Maratonok a világban

Alig hittem el, de már vannak olyan tangós rendezvények, ahol nem laptop djk vannak, hanem a zene szinte vagy teljes mértékben lemezekről szól. Ilyen például a Warsaw Vinyl Tango Marathon, vagy Krakow Vinyl Tango Marathon De Oro, ahol a kiírás szerint:

“For the first time in Poland (maybe in the world) No laptop music!”

Nézzünk is bele egy ilyen rendezvénybe, egy videó segítségével. Ez itt például a Krakow Vinyl Tango Marathon De Oro 2019 harmadik napja.

Egy zsáknyi hanglemez

Beszéltem Balázzsal és kiderült, hogy a valóság túlszárnyalja a képzeletemet. A leírtakon túl még hoz egy extra lemezjátszót  és a saját professzionális hangszóróit is. Körülbelül 50 lemezzel érkezik, ahogyan ő megfogalmazta “egy zsáknyival”. Rengeteget készült rá, hogy ütős tandák legyenek és elmondása szerint az óriási munka miatt ez egy egyedi alkalom lesz!

Jó felkészülést Balázs! Itt egy videó, ahol betekintést nyerhetünk abba, ahogyan Balázs “levitáltatja” az egyik hanglemezét. :)

Ki tudja, lehet ő is nemsokára egy ilyen Vinyl only tango maraton dj-je lesz. Amíg nem jutsz el egy ilyen maratonra, addig élvezd május 28-án a Hölgyválaszban a zseniális hangminőséget, a különleges élményt. Eredeti hanglemezek, eredeti hangzás: FB esemény linkje