Magyarország tangósai, tangótanárjai, aktív és dj palántái figyelem. A magyar nemzet leghíresebb tangó dj-je, Gyenis Balázs ingyenes dj workshopot tart! Djzett már egy csomó kontinensen, fesztiválon, maratonon encuentron, afterpartykon, Buenos Airesben is. Fel is sorolnám néhány érdemét még: a nevéhez fűződik a világ legnépszerűbb internetes tangó rádiója, flashmobja és podcastja.

A továbbiakban pedig jöjjenek Balázs saját szavai:

Intenzív tangó DJ workshopot tartok (maratoni hosszúságút) március 18-án (szombaton) délután 2-től az éjszakába nyúlóan.
“Tell-all”, még nem DJző érdeklődőktől kezdve a profikig mindenkit szívesen látok. A részvétel ingyenes, de ha valaki a saját lehetőségeihez mérten támogatni tudja a bakelit DJ projektemet, itt megteheti:
Go get funding: bakelit tango dj felszereles

A résztvevők felé egyedül az a nyomatékos kérésem van, hogy aki jönni szeretne, az elejétől kezdve legyen ott, ne essen be a workshop közepére senki. Ha valaki nem bírja végig ülni, bármikor leléphet, de természetes határokon rövid szüneteket tartunk, pizzát rendelünk stb.

Tervezett témák

1. Bevezető gondolatok. Látszat, valóság, látszat-valóság.
2. Hardver.
3. Szoftver.
5. Zenei áttekintés.
6. A tanda építés hüvelykujj-szabályai. Típuspéldák, típushibák.
7. Gondolatok a táncos zeneiség, elvárások, szokások, és a zene viszonyáról.
8. Az este felépítése (“normál” milonga: beltér vs. kültér, délután vs. este. Tangó tábor. Maraton. Encuentro. Fesztivál. Európa: kelet, nyugat, dél; Buenos Aires. Kezdőbb vs. haladóbb, kicsi vs. nagy milonga. Stb.) Hogyan “olvassuk” a tömeget, vs. hogyan készüljünk előre.
9. DJ stílus tipológia. A (kezdő) DJk tipikus hibái.
10. A DJ felkérések társas dinamikája.

Ha szeretnél jönni, kérlek iratkozz itt fel egy email címmel, a helyszínről (amit az érdeklődés függvényében még ki kell találnom) az itt megadott emaileden keresztül tudlak majd értesíteni
https://forms.gle/Pe3t2g5CxA5gAbS19