Balatonfürediek és környékbeliek figyelem! Március 25-től lesz tangó oktatás!

Szerző: | márc 8, 2023 | Oktatás, Hírek

Budapesten kívül egyre jobban fejlődik a tangó. Az elmúlt hétvégén például számos pécsi tangó táncos “ugrott fel Pestre” a hétvégi milongákra. Figyelem, figyelem! Balatonfüreden is lesz rendszeres tangó oktatás, ahol az oktató a Buenos Airest számos alkalommal megjárt Melkvi Szilárd, akinek a segítségére Pirity Andrea az egyik legismertebb magyar tangótáncosnő és tangótanár lesz. Gratula és sok sikert!

Következzenek Szilárd szavai:


Sziasztok !
Mivel elég régen sikerült bejelentkeztem utoljára , most megteszem , hiszen az élet igen intenzíven telt az elmúlt másfél hónapban és egyben  szeretném felhívni figyelmeteket egy szuper programra.

Az Argentínában töltött időm , megint csodálatosan sikerült . Izgalmas , motiváló és különleges váratlan események értek, ami azért fantasztikus , mert ha már eléggé elengedtem mindent , amit elképzeltem , hogy hogy lesz , vagy lehet , akkor történnek . A Jelenlét egyszerű és egyben bonyolult paradoxona Latin – Amerikában mindig izgalmakat hoz , amiket később eltehetünk az igazán szép élettapasztalatok polcára.

Ezek a megélt élmények olyan erős hatással vannak az életemre , hogy az elmúlt években sokat gondolkodtam ,azon, hogy milyen jó lenne, ha ezt valamilyen módon meg tudnám osztani másokkal. Azokkal , akik érdeklődést mutatnak ,vagy éppen csak nyitottak az újra.
Erre nekem a Tangó megismerése és szeretete mutatott lehetőséget, hogy az általam megélt csodákat , elmeséljem egy öleléssel , közös lépéssel , szavak nélküli kapcsolódással.

Szilárd-Buenos Aires

Szilárd Buenos Airesi milongán

Azt hiszem , vagy inkább kívánom , hogy minden embernek  ,  a szavakon túl legyen egy olyan kifejező eszköze , amivel ki tudja nyilvánítani  az érzéseit , vagy hangulatát . Az Élet sokkal egyszerűbbé válik ennek birtokában.
Nálam ez a kommunikációs csatorna a Tangó formájában bontakozott ki .
Célomnak érzem, hogy  próbáljam meg átadni ennek a lehetőségét másoknak is, hiszen ha velem megtörtént , másokkal is ugyanúgy megtörténhet . Alázattal fordulok efelé a tánc felé , hiszen egyben hordozza magában a történelmet , a tradíciókat , illetve az állandó változás tényét .
Mivel életem a Balaton felé sodort , természet szeretetem miatt , így itt Balatonfüreden próbálok megteremteni egy új lehetőséget ennek a táncnak és tapasztalásnak , az arra nyitott személyeknek .
Március 25 -én szombaton egy barátságos rendezvény lesz Balatonfüreden a  Germering Utcai Vino Terazza helyszínén .

A program témája az Argentin Tangó tánc alapjainak megismerése . A szavak nélküli kapcsolódás , a befelé és partnerünkre való figyelés fejlesztése . Ismerkedés a tangó zenével .

Óriási örömömre ,  az oktatásban partnerem Pirity Andrea Művésznő lesz , aki egyben mentorom , tanárom és nagyon jó barátom . Igazi megtiszteltetés vele dolgoznom. Előre is köszönöm Neki .

Kérlek jelezzétek felém csatlakozási szándékotokat a következő telefonszámon : +36 70 5642334 vagy messengeren. Részleteket személyesen .
Várunk szeretettel Titeket !

Hajrá Balatonfüred, hajrá tangó!

Borítókép: Schnellbach Anna Eszter facebook.