Botrány és baki a 2019. színpadi tangó világbajnokságon, de a győztesek fantasztikusak!

Eljött a 2019. évben az a nap, amikor is új argentin tangó világbajnok született színpadi tangó kategóriában.

19 páros jutott be a döntőbe és hozzájuk csatlakozott 20. -ként az Európa bajnok. A 19 párosból 2 orosz, egy holland és egy kolumbiai páros található. C:\Users\me\Documents\Results\2019

A legfontosabb kérdés az volt, hogy sikerül-e nyernie annak a kolumbiai párosnak, akik tavaly a második helyre szorultak az orosz világbajnokok előtt. De mindenekelőtt ezen a világbajnokságon történtek izgalmas dolgok. Többek között ebben az évben (is) óriási viták törtek ki a pontozási rendszer használhatóságáról.

Kizártak egy orosz párost

A középdöntőben az egyik orosz páros vitatkozott és fizikai atrocitás is történt. Elcsattant egy pofon és amikor a szervezők ezt észrevették, akkor akkor kizárták őket. A kizárás érthető a szervezők részéről, de az sajnálatos tény, hogy szegény lányon „duplán csattan az ostor”. Íme az argentin cikk róla:

https://www.infobae.com/sociedad/2019/08/20/un-bailarin-ruso-fue-descalificado-del-mundial-de-tango-de-buenos-aires-por-golpear-a-su-companera/

A selejtezőben kiesett a 11 évvel ezelőtti színpadi tangó világbajnok

Amennyiben egyszer megnyered a versenyt, akkor ugyanabban a felállásban már nem indulhatsz el. Ez eddig ok, mert csak a férfi volt győztes, a lány nem. Azért azt hiszem ugyanabban a kategóriában még SENKI nem indult el a világbajnokságon.
Lehet ennél rosszabb, hogy kiesel a selejtezőben világbajnokként? Nos a válasz igen, ugyanis a selejtező első napján egy moderntánc szerű valamit adtak elő. Érezték, hogy ez nem lesz elég, a második napra egy másik koreót adtak elő, amit elfelejtettek a közepén.

A kinos bakit meg jobb meg sem mutatni, de azért emberek vagyunk és kiváncsiak. Ruslan Takhirov élő videója a 19. percnél.

https://facebook.com/story.php?story_fbid=10218221016584089&id=1450098757

Egy férfi páros az első ötben

Ráadásul az igen előkelő harmadik helyen. Óriási gratuláció nekik!

Első helyezettek és világbajnokok Estefanía Gomez és Fernando Rodríguez

Íme a videó a táncukról:

Ebben az évben is volt közönség szavazat, amelyet a kedvenceim, a kolumbiai páros nyerte meg. Ők sajnos az ötödik helyezést értek el, pedig a selejtezőben és az elődöntőben az első helyre szavazta a zsűri. De a döntő mindent felülírt.

Részletes eredmények az Escenario Tango Világbajnokságról:
World_Tango_Championship_2019_Escenario_Final_Results_Ranking
World_Tango_Championship_2019_Escenario_Final_Results_Jury_By_Jury

World_Tango_Championship_2019_Escenario_Semifinal_Results_Ranking
World_Tango_Championship_2019_Escenario_Semifinal_Results_Jury_by_Jury

World_Tango_Championship_2019_Escenario_Qualification_Results_Ranking
World_Tango_Championship_2019_Escenario_Qualification_Results_Jury_by_Jury